today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ν.Χαρδαλιάς: Αδιαπραγμάτευτα τα θέματα εθνικής κυριαρχίας

Σειρά επισκέψεων στις έδρες συγκροτημάτων, μονάδων, υπηρεσιών και επιτηρητικών φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πραγματοποιεί, σήμερα (Τρίτη 27) και αύριο (Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου) ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα θα μεταβεί διαδοχικά σε Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Νίσυρο και Τήλο. Αύριο, θα βρεθεί διαδοχικά σε Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια.

Επίσης, θα επισκεφθεί την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στο πλαίσιο συμμετοχής της στην επιχείρηση «Επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου» και το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Τρουπάκης» το οποίο συμμετέχει στην άσκηση «Αναγνώριση Ακτών 2022».

Όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις κατά τόπους δημοτικές, περιφερειακές και θρησκευτικές Αρχές, τους διοικητές υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και τους κατοίκους των νήσων.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύεται από τον διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και τους ανώτερους διοικητές των κατά τόπους σχηματισμών.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα διαχρονικά και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας σε ένα πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού. Η χώρα μας ήταν και παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θέματα αμυντικής θωράκισης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος, όπως και θέματα εθνικής κυριαρχίας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα!» αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ