today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ν.Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση συντονίζει τη λεηλασία κατά του εισοδήματος των πολιτών

«Η μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά δεν έχει τελειώσει», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 FM» με αφορμή τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις χθεσινές ιταλικές εκλογές.

«Δυστυχώς, μετά την κρίση του 2008 βλέπουμε σε μια σειρά από χώρες αυτές τις δυνάμεις να έχουν επανακάμψει ή να έχουν πάρει ακόμα και ηγεμονική θέση, όπως έγινε τώρα στην Ιταλία. Η μόνη απάντηση είναι η ενδυνάμωση της Αριστεράς και άρα εδώ πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνει και ποια λάθη να αποφύγει, ώστε να κερδίσει αυτή το λαϊκό κόσμο και να μην αφήσει την οργή και τα αδιέξοδα της κοινωνίας να εκφραστούν σε μια αντιδραστική κατεύθυνση», υποστήριξε. Είπε ότι «και στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι και μηχανισμοί που θα ήθελαν να αναγεννήσουν ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα» και πως «ακόμα και μέσα στη ΝΔ υπάρχει διαδικασία κανονικοποίησης της Ακροδεξιάς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν έχουν αναδειχθεί σε κεντρικά στελέχη ο Μ. Βορίδης, ο Άδ. Γεωργιάδης και ο Θ. Πλεύρης». Σχολίασε ακόμη ότι «την περίοδο που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναντηθεί στο δρόμο με τους νεοναζί».

Αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για αυξήσεις στις συντάξεις, είπε ότι «η ΝΔ εξαγγέλλει αυξήσεις με βάση το νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα όσα έχουν γίνει γενικά με τις συντάξεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια τεράστια απάτη». Ειδικότερα ανέφερε πως όταν το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε ένα μέρος της 13ης σύνταξης, η ΝΔ το ψήφισε και είπε ότι θα το διατηρήσει όταν έρθει στην εξουσία, όμως «όταν εκλέχτηκε, το κατήργησε». Επίσης σχετικά με τα αναδρομικά, είπε ότι «κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Πέτσας, έλεγαν στον κόσμο να μην κάνει προσφυγές επειδή υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα τα επέστρεφε έτσι κι αλλιώς σε όλους, εφόσον έβγαινε σχετική δικαστική απόφαση», όμως «τελικά η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε και γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα τα δώσει, πριν λίγες μέρες το παραδέχτηκε δημόσια ο κ. Σταϊκούρας» και «πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τα αναδρομικά τους», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα 2,5 δισ. των αναδρομικών θα δοθούν στους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις, ενώ θα επανέλθει και η 13η σύνταξη που κατήργησε η ΝΔ», δήλωσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συντονίζει τη λεηλασία κατά του εισοδήματος των πολιτών», αναφέροντας ότι το 28% των πολιτών της χώρας είναι σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ότι «η ετήσια αύξηση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι 221%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 62%» και πως «οι εργαζόμενοι δίνουν δύο κατώτατους μισθούς το χρόνο για να θερμανθούν». Τόνισε ότι «μόνο για τον Σεπτέμβρη φαίνεται ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα έχουν ουρανοκατέβατα κέρδη πάνω από 500 εκατ. ευρώ», για να σχολιάσει ότι «η κυβέρνηση πολύ συνειδητά δουλεύει για τα συμφέροντα των λίγων, από τα οποία εξαρτάται, και όχι για την ασφάλεια της κοινωνίας». Την κατηγόρησε ότι παράλληλα «υπερεπενδύει σε ένα μιντιακό σύστημα το οποίο δεν αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και συμπεριφέρεται λες και οι πολίτες ζουν σε άλλη χώρα». «Η στρατηγική αυτή όμως θα καταρρεύσει στις επόμενες εκλογές», υποστήριξε. Ανέφερε ότι η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για τη θέσπιση του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στα 10.000 ευρώ θα κόστιζε 160 εκατ.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «αξιοπιστία δεν έχει ένα κόμμα όπως η ΝΔ, που στο παρελθόν άφησε τη χώρα με 12% έλλειμμα, αξιοπιστία δεν έχει η σημερινή κυβέρνηση της οποίας ο υπουργός Ενέργειας έλεγε πέρσι τέτοιες μέρες ότι το ρεύμα θα αυξηθεί μόλις 2 με 3 ευρώ». Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του θα έχουν συνεχείς επαφές με την κοινωνία, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εργαζόμενους από το ΔΕΔΔΗΕ «για να αναδείξει το γεγονός ότι μόνο το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου είχαμε 300.000 εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης», ενώ επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Αγία Σοφία», «ένα νοσοκομείο που έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο».

Υποστήριξε ότι «το μέτρο για την πανεπιστημιακή αστυνομία έχει καταρρεύσει». Σχολίασε ότι η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τα κολέγια και δυσφημεί τον ανταγωνιστή τους, δηλαδή το δημόσιο πανεπιστήμιο. «Η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει ήδη ηττηθεί στη συνείδηση του κόσμου και θα είναι από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα καταργηθούν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ