today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Εντυπωσιάζει η νέα κεντρική σουίτα στο ΟΑΚΑ

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ τα εγκαίνια της νέας ανακαινισμένης κεντρικής σουϊτας του σταδίου. Με σύνθημα «ΟΑΚΑ κάτι αλλάζει», το έργο αποπερατώθηκε χάρη στη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα με το αρχιτεκτονικό γραφείο a+architects, το οποίο επανασχεδίασε και ανακαίνισε την κεντρική σουίτα χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στην προσπάθεια για να κάνουμε το Ο.Α.Κ.Α. καλύτερο, σύγχρονο και πιο ανθρώπινο. Ύστερα από πολλά χρόνια που ήταν παραμελημένο, όλοι μαζί, του δίνουμε ένα χέρι βοηθείας ώστε να το απογειώσουμε. Το Ο.Α.Κ.Α. έχει τις δυνατότητες να φιλοξενήσει πολλές μεγάλες διοργανώσεις. Πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη εδώ το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές που τις είδαν περίπου 100.000.000 θεατές από όλο τον κόσμο.

Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους να γελάσουν, να κλάψουν και κυρίως έχει τη δύναμη να φτιάξει μία καλύτερη κοινωνία. Ο ιδιωτικός τομέας, τον οποίο εμπιστευόμαστε, θέλουμε να κερδίζει μέσα από την επένδυση που κάνει στον αθλητισμό. Σας ευχαριστούμε πολύ που μας εμπιστευτήκατε», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Για να επιτευχθεί η ανακαίνιση της σουίτας συνεργάστηκαν με το αρχιτεκτονικό γραφείο εννέα εταιρείες. «Ύστερα από πολλά χρόνια ο ιδιωτικός τομέας εμπιστεύεται και πάλι το Ο.Α.Κ.Α. Εμπιστεύτηκαν έναν Οργανισμό, ο οποίος για πολλά χρόνια είχε βρεθεί σε απαξίωση. Αλλάζουμε το Ο.Α.Κ.Α. και θέλουμε όλοι οι Έλληνες να είναι υπερήφανοι για την ολυμπιακή εγκατάσταση της χώρας. Θέλουμε να δούμε ένα Ο.Α.Κ.Α. διαφορετικό και δυνατό.

Η ολική ανακαίνιση της κεντρικής σουίτας του Ο.Α.Κ.Α. είναι ένα από τα βήματα που θα συντελέσουν ώστε να φτιάξουμε τον Οργανισμό όπως τον ονειρευόμαστε ώστε να τον παραδώσουμε με υπερηφάνεια στις νεότερες γενιές. Ευχαριστούμε πολύ τους δέκα επιχειρηματίες που μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν και, σήμερα, το Ολυμπιακό συγκρότημα έχει μία σουίτα – κόσμημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Οργανισμού που στηρίζουν το έργο μας. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα», δήλωσε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Η κεντρική σουίτα έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χώρο με επιλεγμένα υλικά και χρώματα που παραπέμπουν στην Ελλάδα. Οι λιτές αλλά πολυτελείς γραμμές κυριαρχούν ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη μελέτη και επιλογή του φωτισμού. «Για το γραφείο μας αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση όταν ακούσαμε τον κ. Χαλιορή να μας λέει ότι «ΟΑΚΑ κάτι αλλάζει».

Τόσο ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού όσο και εμείς πιστεύουμε στις συνεργασίες και αυτό μας οδήγησε σε ένα πλαίσιο χορηγίας για την υλοποίηση του έργου. Οι χορηγοί ALTA linea, EKAhellas, hyphen, Kanneli – Cleaf, ΚΟΥΡΤΗΣ contract, LUUN, MAGNA facility services, SOLO και VISE VERSA δέχτηκαν με ενθουσιασμό τη πρότασή μας για συνεργασία και, έτσι, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο αρχιτέκτων και συντονιστής των χορηγιών Γιάννης Ζαχαράκης.

Η επένδυση του τοίχου της σουίτας πραγματοποιήθηκε με ανάγλυφο ξύλο ριγέ καρυδιάς. Το έπιπλο του minibar είναι ξύλο υφής μεταξωτού υφάσματος και το διαχωριστικό ερμάριο αποτελεί μία απομίμηση μωσαϊκού.

Τα δάπεδο καλύφθηκε με μοκέτα ενώ τα υφάσματα στους καναπέδες έχουν το μπλε της ελληνικής θάλασσας και τα σκαμπό το χρώμα του δέρματος. Τα τραπεζάκια αποτελούνται από έναν συνδυασμό μετάλλου και ξύλου.

Η σουίτα θα ενοικιάζεται για εκδηλώσεις, κάτι που θα αποφέρει επιπλέον έσοδα στον Οργανισμό. Τα σχέδια της ανακαίνισής της θα «ταξιδέψουν» στην Ιταλία καθώς η εταιρεία a+architects θα πάρει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό, κάτι που θα αποτελέσει ακόμη μία προβολή για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ