today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Πρόοδο βλέπει ο Σολτς στις συνομιλίες για αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα ΗΑΕ

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι είδε να σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και ντίζελ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Γερμανία, η οποία εξαρτάτο ως πρόσφατα σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις πηγές του ενεργειακού της εφοδιασμού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο Σολτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην περιοχή του Κόλπου με στελέχη της γερμανικής βιομηχανίας, δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τις συνομιλίες που είχε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

“Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι η παραγωγή LNG στον κόσμο έχει προχωρήσει σε σημείο που να μπορεί να καλυφθεί η υψηλή ζήτηση που υπάρχει χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στην παραγωγική ικανότητα που υπάρχει στη Ρωσία”, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος σε δημοσιογράφους.

Χθες, Σάββατο, ο Σολτς είχε συνομιλίες στην Τζέντα με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Αργότερα σήμερα θα μεταβεί στο Κατάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ