today-is-a-good-day
19.9 C
Athens

Παναθηναϊκός: Θετικό το πρώτο δείγμα μπροστά στο κοινό του

Άρεσε ο νέος Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” έδειξαν πολύ καλά σημεία, σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, και πήραν τη νίκη με 86-71 κόντρα στην Αναντολού Εφές και πέρασε στο τελικό του 4ου τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”.

Ήταν ενδεικτικό πως το Τριφύλλι είχε 6 διψήφιους παίκτες, δείχνοντας μεγάλο πλουραλισμό στα έμπροσθεν. Ουόλτερς, Παπαγιάννης και Λι είχαν 14 πόντους, οι Γιώργος Καλαϊτζάκης και Γκουάιντις με 12π και Ουίλιαμς με 10.

Το ματς

Με τους Ουόλτερς, Άντριους, Γ. Καλαϊτζάκη, Ουίλιαμς, και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τη φιλική αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι “πράσινοι” ήταν μπροστά με 12-5 και αυτός που ξεχώριζε ήταν ο Ουόλτερς, όπου έδειξε ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων του.

Από κει και μετά το Τριφύλλι ήθελε να πιέσει στην άμυνα, με τον Ράντονιτς να αλλάζει τους παίκτες του και αυτό οι Πρωταθλητές Ευρώπης το εκμεταλλεύθηκε, καθώς βρήκε αρκετούς διαδρόμους και στο 8’ μείωσε σε 23-16.

Όμως ο Παναθηναϊκός είχε αντίδραση και με το συνεχές rotation του Σέρβου τεχνικού ήταν ενδεικτικό για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 27-16.

Ήδη κάποια πράγματα έχουμε δει από τους “πράσινους”, στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, μιας και τα pick n roll είναι συνεχή. Ήταν ενδεικτικό πως στο 13’ η διαφορά ήταν στο +13 (34-21), ενώ κατάφερναν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις και για ελεύθερα σουτ, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη χρονιά.

Στο 17’ το Τριφύλλι είχε “χτίσει” μία διαφορά 19 πόντων (44-25), όπου το σκορ ήταν μοιρασμένο από όλους τους παίκτες και αυτό το στοιχείο έδειχνε την ομαδικότητα που είχαν, μιας και οι προσπάθειες που έπαιρναν οι παίκτες δεν ήταν “εκβιαστικές”.

Έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ένα ικανοποιητικό πρόσωπο, τηρουμένων των αναλογιών, κόντρα στην Εφές και να προηγείται με 51-34, με τα δείγματα που φανέρωσε να είναι ικανοποιητικά σε άμυνα και επίθεση.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, άρχισε η τρίτη περίοδος, με τον Εξάστερο να διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από τους Τούρκους (55-38) στο 23’, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση αντίδραση και απάντησαν με ένα επιμέρους 5-10.

Στο 27’ το σκορ ήταν 60-48 από τα τρίποντα του Μίτσιτς και έτσι ο Ράντονιτς άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας, αλλά αυτό το εκμεταλλεύθηκε πλήρως η Εφές, όπου με τους Κλάιμπερν και Μπουμπουά έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (62-53), με την εικόνα να μην αλλάζει με τη λήξη του δεκάλεπτου, όπου έληξε με 67-59.

Ο Μίτσιτς συνέχισε τα… δικά του στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, αλλά ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα 6-0 και επανέφερε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (73-62), ενώ υπήρχε μεγάλη διάθεση και στην άμυνα και αυτό το στοιχείο θα παίξει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της μεγάλης και δύσκολης σεζόν.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά (82-68), μιας και η Εφές έκανε βιαστικές επιθέσεις και αυτό έκανε το έργο του Παναθηναϊκού πιο… εύκολο και έτσι το Τριφύλλι πήρε τη νίκη με 86-71 και θα παίξει στον τελικό του τουρνουά με την Αρμάνι Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 51-34, 67-59, 86-71

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ