Η UEFA θέλει να… αλλάξει και το ευρωπαϊκό Super Cup

ΑΠΕ

Μετά την πρόσφατη θεσμοθέτηση του Conference League και την συνολική μεταρρύθμιση του Champions League από την σεζόν 2024/2025, η UEFA προσανατολίζεται σε «δραστική αλλαγή» και στο ευρωπαϊκό Super Cup, σε μία προσπάθεια να το καταστήσει πιό ελκυστικό.

Οπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα «The Guardian», η UEFA πρόκειται να αναδιαμορφώσει πλήρως το ευρωπαϊκό Super Cup, που σήμερα κρίνεται σε μία αναμέτρηση, μεταξύ του νικητή του Champions League και του νικητή του Europa League. Εφέτος, το κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με άνεση της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 2-0.

Στο «στρατηγείο» της UEFA, είναι υπό μελέτη μία μορφή Final Four, με ημιτελικούς και τελικό, όπως συνέβη στο Champions League την περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στο ισπανικό Super Cup. Μόνο που η UEFA, θέλει να… ανοίξει τα σύνορά της, αφού εκτός από τους νικητές των κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής, του κατόχου του Conference League, καθώς και την πρωταθλήτρια ομάδα του MLS.

Κατά συνέπεια, αυτό το τουρνουά θα μπορούσε να «μετακομίσει» σε αμερικανικό έδαφος, εξ ου και η παρουσία του νικητή του αμερικανικού πρωταθλήματος. Πρόκειται για έναν τρόπο δημιουργίας νέων εσόδων και εξαγωγής του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού προϊόντος, σε μια δυνητικά πολύ ενδιαφέρουσα αγορά για την UEFA.

Ωστόσο, απομένει να διαπιστωθεί, ποια θα είναι η στάση σε αυτήν την ενδεχόμενη υλοποίηση μίας τόσο ριζικής αλλαγής, των ποδοσφαιριστών, που ήδη καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα.