Δίκη Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο

Eurokinissi

Συνεχίζεται σήμερα από το μεσημέρι για δεύτερη ημέρα η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών της δίκης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ο εκ των συνηγόρων της τελευταίας, Γιάννης Μαντζουράνης, διευκρίνισε ότι η εντολέας του ζήτησε να μην υποβάλλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας επί του θέματος της κλήρωσης των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου. Και αυτό γιατί η κυρία Τουλουπάκη “θέλει να δικαστεί για να αποδειχθούν οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν στο πλυντήριο της Novartis για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των δικαστών που θα απαρτίσουν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου”.

Παράλληλα, ο κ. Μαντζουράνης ανέφερε ότι αν και για το επίμαχο θέμα δεν θα υποβάλλει ένσταση, ζήτησε να του χορηγηθούν δύο έγγραφα, το ένα είναι η επιστολή που έστειλε ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης στον πρόεδρο της Βουλής και το άλλο τις αναρρωτικές άδειες που του είχαν χορηγηθεί στο επίμαχο διάστημα.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση του κ. Μαντζουράνη, που είχε υποβάλλει κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, την περασμένη Δευτέρα. Η ένσταση αφορούσε αίτημα με το οποίο ζητούσε να ζητηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης από τη Βουλή, ένας δικαστής, ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και εάν είναι νόμιμη η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το Ειδικό δικαστήριο μετά από διάσκεψη απέρριψε το αναμορφωμένο αίτημα του κ. Μαντζουράνη, λόγω ελλείψεως εννόμου συμφέροντος, καθώς δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα.