today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Δωρεά ασθενοφόρου οχήματος από τη Βουλή προς το Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου

Στον προαύλιο χώρο του Ελληνικού  Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή δωρεάς ενός σύγχρονου, πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου οχήματος, με προδιαγραφές κίνησης σε δύσβατους δρόμους, προς το Κέντρο Υγείας Καλλονής της νήσου Λέσβου. Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παραδίδοντας το νέο όχημα στους εκπροσώπους της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου και του Κέντρου Υγείας Καλλονής, ανέφερε ότι «η Βουλή δεν νομοθετεί μόνο, αλλά τρόπον τινά νουθετεί κιόλας. Η νουθεσία εν προκειμένω έγκειται στο ότι δίνουμε το καλό παράδειγμα διαχρονικά, αυτό της κοινωνικής προσφοράς, με ομόφωνες αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων, όπου όλα τα κόμματα της Βουλής συμφώνησαν να κάνουμε δεκτή την πρόταση των βουλευτών της Λέσβου και να παραδώσουμε στον Δήμο της Δυτικής Λέσβου, στον πιο κεντρικό Δήμο του νησιού, ένα εργαλείο κοινωνικής προσφοράς, ένα σύγχρονο ασθενοφόρο, διαστάσεων τέτοιων που να επιτρέπει την κυκλοφορία ακόμη και σε στενορύμια, στους στενούς δρόμους των χωριών της περιοχής της Καλλονής».

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε σημειώνοντας ότι η Βουλή των Ελλήνων, έχοντας εγκαινιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα συνδρομής προς τη δημόσια Υγεία, με απαρχή τις 50 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Σωτηρία’’, συνεχίζει σταθερά αυτήν την προσπάθεια. «Παραδώσαμε πέρυσι ένα ασθενοφόρο στη Μεσσηνία, στη μνήμη του ιατρού της Βουλής που χάθηκε από τον κορωνοϊό. Τώρα παραδίδουμε αυτό το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Καλλονής στη Λέσβο», πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η Βουλή και στον Πολιτισμό και στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στη Δημόσια Υγεία είναι παρούσα και με ομόφωνες αποφάσεις, συναινετικά, από το οικονομικό απόθεμα το οποίο δημιουργείται από διάφορες εξοικονομήσεις που κάνουμε, μπορεί και προβαίνει σε αυτές τις δωρεές», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για το πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς που έχει εγκαινιάσει κατά την προεδρία του, «ώστε να φαίνεται ένα κοινωνικό πρόσωπο στο κομμάτι των προσφορών προς τον πολίτη. Από αυτές τις προσφορές κυρίαρχο ρόλο έχουν παίξει τα θέματα της Υγείας και με τις κλίνες ΜΕΘ και με τα ασθενοφόρα».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους βουλευτές που έκαναν την πρόταση, η οποία έγινε αποδεκτή, να υπάρξει αυτή η δωρεά από τη Βουλή στη Μυτιλήνη. Το κομμάτι των διακομιδών του ΕΚΑΒ στη νησιωτική περιοχή έχει επιπλέον προβλήματα σχετικά με τα μεγάλα αστικά κέντρα και γι’ αυτό το λόγο είναι χρήσιμη και η στελέχωση με δυναμικό που προσπαθούμε με τις προκηρύξεις για να το καλύπτουμε, αλλά και η αλλαγή του στόλου. Τα ασθενοφόρα λόγω των πολλών χιλιομέτρων που κάνουν, ο χρόνος ζωής τους είναι πολύ μικρός. Είναι πολύ σημαντικό που εντάσσουμε μέσα στη νησιωτική Ελλάδα, σε ένα ακριτικό μέρος, ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Η απόφαση της δωρεάς ελήφθη ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα.

Στην τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου οχήματος παρέστησαν επίσης η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, οι Βουλευτές Λέσβου κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου (Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής) και κ. Μαρία Κομνηνάκα, καθώς ο κ. Γιάννης Μπουρνούς βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλης Μπαγιώκος, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου κ. Παναγιώτης Κουφέλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διευθυντής ΕΚΑΒ κ. Γιώργος Περδικογιάννης, ο Διοικητής 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός, ο Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κέντρου Υγείας Καλλονής κ. Αλέξανδρος Ροδίτης και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ