today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Π. Μαρινάκης: Όσα είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ τα έκανε πράξη

Την αντιπαραβολή της παρουσίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτήν του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ έκανε σε τηλεοπτική του παρουσία στο Open TV ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης λέγοντας χαρακτηριστικά «πορεύονται μόνο με ψέματα, απαντάμε με την αλήθεια και το έργο μας»

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ότι «το να σχολιάσουμε τα οικονομικά του κ. Τσίπρα δεν έχει νόημα. 4,5 χρόνια κυβέρνησε και ήρθε στην ΔΕΘ, είτε να πει τα αντίθετα από αυτά που έκανε, είτε να πει ότι θα κάνει αυτά που έχει κάνει ήδη η Κυβέρνηση – και αναφέρομαι στους διορισμούς υγειονομικών και εκπαιδευτικών που είναι περισσότεροι από ποτέ – είτε να εξαγγείλει μέτρα που προφανώς δεν είχε κοστολογήσει».

Προσέθεσε, δε ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης αξιοπιστίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών ή του Πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα: «Ο κ. Μητρόπουλος χθες κοστολόγησε τα μέτρα του κ. Τσίπρα σε πάνω από 40 δις μέσα στην τετραετία. Η αξιοπιστία κρίνεται από τα επιμέρους ζητήματα. Από αυτά που (ο κ. Τσίπρας) είπε χθες στην συνέντευξη τύπου και από όσα έχουν γίνει ήδη. Μόνο τον τελευταίο μήνα αναγγέλλουν μέτρα που κοστολογούν 5 δις και μετά καταλήγουν να είναι 20, 30, 40 δις. Μέσα σε έναν μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είπαν ότι είχαμε νεκρό κοριτσάκι στον Έβρο. Ψέματα. Λένε ‘θα βγάλουμε μέτρα 5,5 δις’. Ψέματα. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λένε».

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε, επίσης ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτά που είπε πέρυσι στην ΔΕΘ τα έκανε. Αυτά που είπε πρόπερσι στην ΔΕΘ τα έκανε» και αναφέρθηκε ειδικότερα στο γεγονός πως η οικονομία «τρέχει» με ανάπτυξη 7,7%, πως έχουν μειωθεί περισσότεροι από 50 φόροι, στο ότι έχουν διοριστεί πάνω από 22000 εκπαιδευτικοί και στο γεγονός πως έχει ήδη ανοίξει για φέτος προκήρυξη, που αφορά στην πρόσληψη 5500 υγειονομικών.

«Απ’ την μία σχολιάζουμε όσα κάνει πράξη ο Πρωθυπουργός, απ’ την άλλη έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης που άλλα λέει και άλλα κάνει», παρατήρησε ο κ. Μαρινάκης.

Στην εν λόγω συζήτηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος τύπτου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Μάλιστα, στο σχόλιο του κ. Ηλιόπουλου πως «η ΝΔ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέει ‘θα πεθάνετε’, ο κ. Μαρινάκης αντέτεινε πως «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε ότι εσείς αδικήσατε την μεσαία τάξη» και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τα βασικά της Οικονομίας. Δεν το λέει μόνο ο κ. Ηλιόπουλος, το είπε ο πρώην Πρωθυπουργός. Είπε ότι δεν ισχύει ότι ο Πρωθυπουργός μείωσε τους φόρους γιατί έχουμε παραπάνω έσοδα από τους φόρους. Οι φόροι μειώνονται για να πληρώνουμε λιγότερο οι πολίτες και να αυξάνεται η εισπρακτική ικανότητα του κράτους. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ υπενθύμισε, δε, ότι το ΑΕΠ της χώρας έχει αυξηθεί, ότι η ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο ήταν 7,7%, ότι η Ελλάδα καταγράφει σταθερά τους γρηγορότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, καθώς και ότι έχει τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ