today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Το μήνυμα Τζόκοβιτς για Φέντερερ: «Έδωσε το παράδειγμα του τι είναι αριστεία»

«Πάνω από μια δεκαετία απίστευτων στιγμών και συγκρούσεων. Έδωσε το παράδειγμα του τι είναι αριστεία.»

Λόγια του Νόβακ Τζόκοβιτς για την αποχώρηση του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 41χρονος Ελβετός ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από το τένις μετά το Laver Cup, προκαλώντας τεράστιο αντίκτυπο παγκοσμίως. Ανώνυμοι φίλαθλοι και διάσημοι αθλητές από όλους τους κλάδους έστειλαν τα δικά τους μηνύματα μέσω των social media.

Ανάμεσά τους και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα από τα μέλη αυτού που είναι γνωστό ως «The Big Three» (Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς), ο οποίος περίμενε 24 ώρες για να το κάνει, γράφοντας στο Instagram ένα συγκινητικό μήνυμα:

«Ρότζερ, είναι δύσκολο να δεις αυτή τη μέρα και να περιγράψεις με λόγια όλα όσα έχουμε μοιραστεί μαζί σε αυτό το άθλημα. Πάνω από μια δεκαετία απίστευτων στιγμών και συγκρούσεων που πρέπει να θυμάσαι. Η καριέρα σου έθεσε το παράδειγμα του τι σημαίνει να επιτύχεις αριστεία και ηγετικό ρόλο με ακεραιότητα και ευθυκρισία», έγραψε ο «Νόλε» και ευχήθηκε στον Ελβετό ότι καλύτερο:

«Είναι τιμή μου που σε γνωρίζω εντός και εκτός παρκέ, και για πολλά ακόμη χρόνια. Ξέρω ότι αυτό το νέο κεφάλαιο θα έχει απίστευτα πράγματα για σένα, η Μίρκα, τα παιδιά, όλοι οι αγαπημένοι σας και οι θαυμαστές του Ρότζερ έχουν ακόμα πολλά να περιμένουν. Από την οικογένειά μας στη δική σου, ευχόμαστε πολλή χαρά, υγεία και ευημερία στο μέλλον. Ανυπομονώ να γιορτάσω τα επιτεύγματά σας και να σε δω στο Λονδίνο.»

Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα συναντηθούν ξανά μαζί με τους Ράφαελ Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ στην ευρωπαϊκή ομάδα στο Laver Cup στις 23 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ράφα Ναδάλ, το τρίτο μέλος του Big-3, είχε γράψει για τον Ρότζερ Φέντερερ των 20 Grand Slam και των 103 τίτλων:

«Αγαπητέ Ρόζτερ, φίλε και αντίπαλε, εύχομαι να μην είχε έρθει ποτέ αυτή η μέρα. Είναι μια θλιβερή μέρα για μένα και για ολόκληρο το άθλημα. Ήταν χαρά, αλλά και τιμή και προνόμιο να μοιραστώ μαζί σου όλα αυτά τα χρόνια. Ζώντας απίστευτες στιγμές, εντός και εκτός γηπέδου. Θα έχουμε πολλές ακόμη στιγμές να μοιραστούμε μαζί στο μέλλον, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, ξέρουμε και οι δύο. Προς το παρόν, σας εύχομαι όλη την ευτυχία με τη γυναίκα σου, τη Μίρκα, τα παιδιά, την οικογένειά σου. Απόλαυσε αυτό που σε περιμένει, τα λέμε στο Λονδίνο», έγραψε ο Ισπανός στα social media.

Ναδάλ και Φέντερερ συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2005 και από τότε έχουν υπάρξει περισσότερα από 10 χρόνια επικών συγκρούσεων, εκ των οποίων οι εννέα ήταν σε τελικούς Grand Slam, έξι από τις οποίες κέρδισε ο Ισπανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ