today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος για να ευνοηθεί ο ‘Μωυσής’ Κυριάκος Μητσοτάκης

«Οι αποκαλύψεις σήμερα της Αυγής για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και ‘κράτους Μητσοτάκη’ είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με 2,3 εκ απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Μητσοτάκη», τονίζει ειδικότερα ότι «η εταιρεία δημοσκοπήσεων ‘Opinion Poll’ η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα». Επιπλέον σχολιάζει ότι «ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της ‘Opinion Poll’ κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «συγκεκριμένα, πέντε εταιρείες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την ‘Opinion Poll’ έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος:

– Δήμοι 1.120.357,96 Euro

– Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 Euro

– Περιφέρειες 167.706,93 Euro».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο ‘Μωυσής’ Κυριάκος Μητσοτάκης». Υπογραμμίζει ότι αναμένει την «άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ γι’ αυτό το πλιάτσικο που αποτελεί ντροπή για το σύνολο των δημοσκόπων και πολιτικών επιστημόνων της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ