today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για το οπαδικό επεισόδιο στη ΔΕΘ

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, ο 20χρονος ο οποίος συνελήφθη για εμπλοκή στο οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε, χθες το απόγευμα, στους χώρους της ΔΕΘ, όπου τραυματίστηκε ένας 26χρονος.

Σε βάρος του συλληφθέντα, με καταγωγή από την Αλβανία, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Για συμμετοχή στο ίδιο επεισόδιο κατηγορείται επίσης ένας 25χρονος (αλλοδαπός), τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του 26χρονου τραυματία (νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»), καθώς φέρεται να αντεπιτέθηκε κρατώντας αναδιπλούμενο μαχαίρι («πεταλούδα»).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 26χρονος βρισκόταν στο περίπτερο αθλητικού συλλόγου εντός της 86ης ΔΕΘ (ως υπάλληλος του περιπτέρου), όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων που κρατούσαν ξύλα και καθίσματα.

Οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκόμενων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ