today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Γαλλία: Η πρωθυπουργός Μπορν ανακοίνωσε ένα κονδύλι 45 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε ένα κονδύλι 45 δισεκ. ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί το 2023 για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde το ποσό αυτό ισοδυναμεί σχεδόν με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από το φθινόπωρο του 2021 για όλα τα μέτρα στήριξης της αγοραστικής δύναμης.

«Για να αποφύγουμε τις αυξήσεις στα τιμολόγια φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, οι οποίες δεν θα ήταν βιώσιμες, πρόκειται να επεκτείνουμε, το 2023, τον μηχανισμό της ασπίδας των τιμολογίων για όλα τα νοικοκυριά, τις κοινωνικές κατοικίες, τις μικρές επιχειρήσεις και τους μικρότερους δήμους”, δήλωσε χθες παρουσιάζοντας τις προτάσεις η Μπορν.

Με την τιμολογιακή ασπίδα, η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας θα περιοριστεί στο 15% για τους Γάλλους αντί για 120%”, υπενθύμισε η πρωθυπουργός σημειώνοντας πως οι μαζικές αυξήσεις που αναφέρθηκαν ως παραδείγματα “δεν είναι θεωρητικές, είναι η πραγματικότητα αυτού που βιώνουν δεκάδες εκατομμύρια νοικοκυριά στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία ή τη Γερμανία”,

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ, παρά τις έκτακτες δαπάνες δεν τίθεται θέμα μη επίτευξης του στόχου για το έλλειμμα, ο οποίος έχει οριστεί στο 5% του ΑΕΠ το 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ