today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

Δίκη “Dr Kontos”: Ενοχή για έξι θανάτους και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και απαλλαγή για έξι ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες” ζήτησε ο εισαγγελέας

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί ένοχος για έξι ανθρωποκτονίες και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών και να απαλλαγεί για έξι θανάτους και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας». Αυτή είναι η πρόταση του εισαγγελέα, που συνεχίζει την μαραθώνια αγόρευσή του, για την πολύκροτη υπόθεση του “Δόκτορα Κόντος”.

Ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νικόλαος Πασχάλης είπε στους δικαστές ότι θεωρεί πως ο “Δόκτορας Κόντος” πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για έξι από τις δώδεκα ανθρωποκτονίες που κατηγορείται και να απαλλαχθεί για τις υπόλοιπες. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την απαλλαγή για τους έξι θανάτους, επικαλούμενος λόγους, κυρίως, ιατρικής τεκμηρίωσης των φακέλων. Όπως ανέφερε για τις υποθέσεις που εισηγείται απαλλαγή, η απουσία πλήρους ιατρικού ιστορικού ή ακόμη και η μη επαρκώς τεκμηριωμένη σύνδεση των αιτιών τού θανάτου με την ασθένεια του καρκίνου, δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν την διάπραξη της πράξης της ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα ο εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη πως ο “Δόκτορας Κόντος” πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, από τις δεκατέσσερις που του αποδίδονται. Για τις υπόλοιπες, ο κ. Πασχάλης είπε πως για έξι απόπειρες πρέπει να απαλλαγεί ενώ ζήτησε για τρεις υποθέσεις την μετατροπή τους από κακούργημα σε πλημμέλημα που αφορά σωματικές βλάβες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ