Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στη λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα προς Πειραιά

Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βελτίωσης και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, στην κεντρικότερη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου, την Λ. Κηφισού που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Περιφερειακού στρατηγικού σχεδιασμού.

Οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες με στόχο τη λιγότερη δυνατή όχληση. Σήμερα ο προγραμματισμός τους, αφορά στον κόμβο Αχαρνών, ενώ τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα επεκταθούν και στον κόμβο της Δυρραχίου.

Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εκτεταμένες εργασίες ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων, αντικατάστασης ενεργοβόρων φωτιστικών με φώτα χαμηλής κατανάλωσης Led και ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης των προβληματικών σημείων ανάμεσα σε Τρεις Γέφυρες και Δυρραχίου.

Οι σχετικές παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση Οδοστρώματος, Οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των Οδικών Αξόνων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και της Λ. Κηφισού και των προσβάσεών τους στα όρια αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής», με συνολικό προϋπολογισμό 15 εκ. ευρώ.

Με αφορμή τη συνέχιση των εργασιών ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Οι εργασίες για τη βελτίωση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Αττικής που έχουν εκτελεστεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, βελτιώνουν σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή. Έχουμε θέσει σε πλήρη τροχιά εφαρμογής το στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας για την κεντρικότερη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου. Με κομβικές παρεμβάσεις, ενισχύουμε σημαντικά την οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Κηφισού, στην οποία είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης».