today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

ΕΕ: Πρόταση για ένα ενιαίο σύνολο φορολογικών κανόνων για την επιχειρηματική δραστηριότητα

Tην ανάγκη για δημοσιονομικούς κανόνες που να επιτρέπουν στρατηγικές επενδύσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και κανόνες που ταιριάζουν στις προκλήσεις αυτής της δεκαετίας, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης.

«Τον Οκτώβριο θα παρουσιάσουμε νέες ιδέες για την οικονομική μας διακυβέρνηση», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στην πορεία μείωσης του χρέους τους.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη λογοδοσία για την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί, σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

«Θα πρέπει να υπάρχουν απλούστεροι κανόνες που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι», εξήγησε.

«Χρειαζόμαστε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, ένα εργατικό δυναμικό με τις κατάλληλες δεξιότητες και πρόσβαση στις πρώτες ύλες που χρειάζεται η βιομηχανία μας», τόνισε.

Επιπροσθέτως, έκανε λόγο για πακέτο βοήθειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Θα περιλαμβάνει μια πρόταση για ένα ενιαίο σύνολο φορολογικών κανόνων για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρώπη – το ονομάζουμε BEFIT», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να άρουμε τα εμπόδια που εξακολουθούν να κρατούν πίσω τις μικρές εταιρείες μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ