today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Η αφανής ομάδα της Ν.Δ. πίσω από την οργανωτική επιτυχία της παρουσίας του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Μπορεί πάντοτε μια Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να μονοπωλεί η ομιλία και η Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, όμως προκειμένου αυτά να είναι επιτυχημένα, υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων η οποία εργάζεται πίσω από τις κουρτίνες να όλα αυτά.

Ήταν όμως επιτυχημένη οργανωτικά η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ;

Σύμφωνα με τους Οργανωτές, το 2022 παρατηρήθηκε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε ομιλία πρωθυπουργού, όπου ο κόσμος ξεπέρασε αυτόν του 2019 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του. Οι οργανωτές μάλιστα ήταν ενθουσιασμένοι γιατί υπήρξε τεράστια συμμετοχή επιχειρηματικών και μεγάλη ζήτηση προσκλήσεων από απλούς εκθέτες, πολίτες και πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. πολλά εκ των οποίων δεν κατόρθωσαν καν να μπούν στην αίθουσα.

Αυτοί που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσκληση, είναι άλλωστε όσοι δημιούργησαν και κλίμα ενθουσιασμού κατά την άφιξη του Πρωθυπουργού στον χώρο της Έκθεσης, μαζί με τη δυναμική παρουσία της ΟΝΝΕΔ, η οποία υποδέχτηκε θερμά τον Κ.Μητσοτάκη.

Η Ν.Δ. ανταποκρίθηκε με αποτελεσματικό τρόπο στην υψηλού επιπέδου πρωθυπουργική παρουσία στην Έκθεση, παράγοντας -πέραν του κυβερνητικού- πρωτογενή πολιτικό λόγο, και υποστηρίζοντας δεκάδες δράσεις σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια περίπτερα της ΝΔ στήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και την Καλαμαριά όπου παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση του κόσμου, όπου τα στελέχη του κόμματος μοίραζαν ενημερωτικό υλικό με τις δράσεις της Ν.Δ. (είχε προβλεφθεί QR CODE για αναλυτικότερη ενημέρωση) ενώ ο Πρωθυπουργός βρήκε τον χρόνο και περπάτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνομιλήσει με πολίτες και προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα που τους απασχολούν.  Σημαντική επίσης δράση που πιστώνεται στα θετικά του κλιμακίου της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη είναι αυτή που αφορά την ενημέρωση και πιστοποίηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μια δράση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του κόμματος στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Έβρο, Κοζάνη, Βέροια) όπου συμμετείχαν οι περισσότεροι υπουργοί τα κυβερνητικά στελέχη, εκπέμποντας το μήνυμα ενότητας και συστράτευσης όλων των στελεχών στον κοινό αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, όπως την οραματίζεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα,  πραγματοποιήθηκαν περιοδείες ενημέρωσης σε κάθε νομό της Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκδηλώσεις που τελικά πραγματοποιήθηκαν όχι  μόνο στις πρωτεύουσες των νομών αλλά σε κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Ως εκ τούτου, οι επιτελείς της Ν.Δ. παρά την κόπωσή τους δεν κρύβουν τα χαμόγελά τους για την επιτυχημένη παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ, παρουσία που πιστώνεται πρωτίστως ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος ο οποίος είχε την υψηλή εποπτεία, αλλά κυρίως οι ακούραστοι “εργάτες” όπως ο Γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση και εκτέλεση όλων των δράσεων, ο Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος ενημέρωσε και κινητοποίησε τα στελέχη, καθώς και ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου ο οποίος έκανε ορατή την παρουσία της ΟΝΝΕΔ, μέσω της μαζικής αλλά και ουσιαστικής, ποιοτικής παρουσίας των στελεχών της στην Έκθεση…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ