today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Συλλυπητήρια επιστολή Κ.Τασούλα στον Βρετανό ομόλογό του για την εκδημία της βασίλισσας Ελισάβετ

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Lindsay Hoyle, για την εκδημία της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων και εμού του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την εκδημία της Αυτής Μεγαλειότητoς Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Η Ελισάβετ Β΄ υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση, σεβασμό και εκτίμηση. Εργάσθηκε σθεναρά για την ενότητα του βρετανικού Έθνους, υπηρετώντας την χώρα της και την Κοινοπολιτεία των Εθνών με αφοσίωση, αγάπη, σοφία και ανεπανάληπτη όσο και γόνιμη διάρκεια.

Επί της μακροχρόνιας βασιλείας της και ως το τέλος της ζωής της, απολάμβανε την αγάπη και τον σεβασμό των υπηκόων της, ανταποκρινόμενη στο απαιτητικό και σύνθετο έργο της με αξιοπρέπεια, ηρεμία και νηφαλιότητα.

Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας προς την Βασιλική Οικογένεια και τον Λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρακαλώ όπως δεχθείτε, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, την διαβεβαίωση της ειλικρινούς εκτιμήσεώς μου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ