today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Γ.Καραγιάννης για το πακέτο έργων υποδομών στη Θεσσαλονίκη: Όταν λέμε κάτι, το κάνουμε

Στο μεγάλο πακέτο έργων υποδομών που «τρέχουν» στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης σε συνέντευξή του στο TV100 ενώ επανέλαβε τη δέσμευση ότι «η πόλη θα έχει και μετρό και αρχαία στο τέλος του 2023».

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι από το σύνολο των 30 έργων άνω των 9 δισ. ευρώ του ευρύτερου σχεδιασμού για τη Θεσσαλονίκη, η πλειονότητα, περίπου 6 δισ. ευρώ, αφορούν τις υποδομές και τόνισε ότι «αυτά τα έργα τρέχουν».

«Υπάρχουν διαγωνισμοί, εργοτάξια, έχουμε παραδώσει κάποια έργα. Ο καθένας βλέπει πλέον το σχεδιασμό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας έναν απολογισμό, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι «το πρώτο ζήτημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι οι πολίτες δεν έβλεπαν να γίνεται κάτι στον τόπο τους».

«Το πρώτο που είχαμε να κάνουμε ήταν να κερδίσουμε τη μάχη του αυτονόητου. Κλείσαμε μια εκκρεμότητα 15 ετών που κανένας δεν επέλυε, παραδώσαμε εγκαίρως το «ορφανό χιλιόμετρο» της Ποτίδαιας. Το Θέρμη – Γαλάτιστα, ακόμα ένα έργο που ακουγόταν χρόνια, το δημοπρατήσαμε, το ολοκληρώσαμε και το παραδώσαμε. Και τα δύο έργα έχουν τεράστια σημασία για να ανακτήσει η Πολιτεία την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να δείξουμε ότι, όταν λέμε κάτι, το κάνουμε» τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ