Δίπλα στου ευάλωτους μαθητές οι Δήμοι Πετρούπολης και Αγίας Βαρβάρας

Μαθητές φορώντας μάσκες περιμένουν σε σειρά στο προαύλιο για να εισέλθουν στις τάξεις τους κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Ένα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτυπάει σήμερα στα σχολεία. Η πανδημία του κορονοϊού έφερε νέα δεδομένα και έτσι, το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έφτασε, και ο δήμος Πετρούπολης θα σταθεί στο πλευρό εκείνων των οικογενειών της πόλης που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις για την αγορά σχολικών ειδών. Με τη δράση «Δώρα από καρδιάς», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συγκεντρώσει σχολικά είδη για τα παιδιά των ωφελούμενων της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Έτσι, από αύριο και έως την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, οι δημότες θα μπορούν να προσφέρουν γραφική ύλη, τετράδια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κασετίνες, ξύστρες και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας μαθητής, στον χώρο υποδοχής του Κέντρου Κοινότητας και των Κοινωνικών Δομών (επί των οδών Αθανασίου Διάκου 88Α και Αγίου Δημητρίου), από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Τα σχολικά είδη θα πρέπει να είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση.

Ανάλογη δράση πραγματοποιεί και ο δήμος Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος θα συγκεντρώνει σχολικά είδη κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, δηλαδή στις 8, 10, 16, 17, 21, 22 και 25 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και στις 12 και 28 Σεπτεμβρίου στο Σινέ Πάνθεον. Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι 8:30 μ.μ..