today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ν. Δένδια με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας

Λίγο πριν από τις 17:30 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε στο κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών, τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά. Συνομιλώντας σε εγκάρδιο κλίμα, οι Νίκος Δένδιας και Κατρίν Κολονά κατευθύνθηκαν στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αναμένεται να εξεταστούν οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ουκρανία, στα Δυτικά Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην περιοχή του Σαχέλ, καθώς και η συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται, πως η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιείται σε ανταπόδοση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στο Παρίσι τον περασμένο Ιούλιο. Προηγουμένως, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενη από τον Νίκο Δένδια, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως η Κατρίν Κολονά έφθασε σήμερα την Αθήνα προερχόμενη από την Τουρκία, όπου συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο ομόλογό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ