today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Επικοινωνία Τζόνσον με Ζελένσκι λίγο πριν την παράδοση της Πρωθυπουργίας

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι – την τελευταία του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας – κατά την οποία υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο απέναντι στους Ρώσους εισβολείς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα το κάνουν. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι ότι θα παραμείνουν σε επαφή ως φίλοι.

«Ο πρωθυπουργός μίλησε το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να τον ευχαριστήσει για την ηγετική ικανότητα που επέδειξε και τη φιλία του. Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι πιστεύει πως ο πρόεδρος Ζελένσκι και ο λαός του μπορούν και θα κερδίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο Ζελένσκι πως ήταν τιμή του που συνεργάστηκε μαζί του και τον υποστήριξε. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή ως φίλοι», συμπλήρωσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί επισήμως αύριο Τρίτη, παραδίδοντας την πρωθυπουργία της Βρετανίας στη μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ