today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας κοντά στην πύλη της ρωσικής πρεσβείας. Δυο τραυματίες

Δύο ρώσοι πολίτες – ένας διπλωμάτης και ένας φρουρός ασφαλείας – τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA

Η αφγανική αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Καμπούλ και πρόσθεσε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από τους ένοπλους φρουρούς ασφαλείας καθώς πλησίαζε στην πύλη.

“Ο βομβιστής αυτοκτονίας, προτού φθάσει στον στόχο του, αναγνωρίστηκε και πυροβολήθηκε από (Ταλιμπάν) φρουρούς της ρωσικής πρεσβείας…”, δήλωσε στο Reuters ο Μαουλάουι Σαμπίρ, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Η Ρωσία είναι μια από τις λιγοστές χώρες που έχουν διατηρήσει πρεσβεία στην Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν πριν από πάνω από ένα χρόνο.

Παρότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει επισήμως την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, βρίσκεται σε συνομιλίες με αξιωματούχους σχετικά με μια συμφωνία για την προμήθεια βενζίνης και άλλων αγαθών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ