Μ.Βαρβιτσιώτης: Ελλάδα και Γερμανία στοχεύουμε σε βιώσιμες λύσεις για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον

ΑΠΕ

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα τρέχοντα διμερή και ευρωπαϊκά θέματα είχαν σήμερα στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και το κλίμα Άννα Λούρμαν (Anna Lührmann), κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως η αναζήτηση κοινών λύσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τη διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια, την πολιτική κατάσταση των χωρών της περιοχής και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων της ΕΕ προκειμένου να αναλάβει ενεργό γεωπολιτικό ρόλο σε μία περίοδο αυξανόμενων προκλήσεων.

Αμφότεροι οι συνομιλητές τόνισαν την αυξανόμενη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου στις προσπάθειες που διενεργούνται για την διαφοροποίηση των ενεργειακών οδών προς την Ευρώπη.

Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε την συνομιλήτριά του για την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου και τις συνέπειές της για την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Στη σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, όπως εξάλλου είχε καταγραφεί και κατά την επίσκεψη του κ. Βαρβιτσιώτη τον περασμένο Ιούλιο στο Βερολίνο.