today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Στη Νέα Υόρκη ο ΥΠΟΙΚ Βρετανίας για συνομιλίες σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας και τη συνεργασία σε τομείς, όπως, η ενεργειακή ασφάλεια και οι οικονομικές υπηρεσίες, όπως ανακοίνωσε χθες το γραφείο του.

Η Βρετανία και η Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπες με μία δραστική αύξηση των λογαριασμών ενέργειας, εξαιτίας της έκρηξης των τιμών του φυσικού αερίου, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας κλιμακώνουν τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προμηθειών φυσικού αερίου.

Ο Ζαχάουι έχει δηλώσει ότι εργάζεται αναφορικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την υποστήριξη τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων που παλεύουν για να περιορίσουν τα καθημερινά τους έξοδα. Οι επιλογές αυτές θα είναι έτοιμες μέχρι την ανακοίνωση του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία στις 5 Σεπτεμβρίου, με το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά και τον διορισμό ενός νέου υπουργού Οικονομικών να παραμένουν ανοιχτά.

Το γραφείο του Ζαχάουι ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την επίσκεψή τους στις ΗΠΑ για να τονίσει την ανάγκη συνέχισης της διμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκαλούν αύξηση των τιμών, αλλά και επιβράδυνση της ανάπτυξη στις οικονομίες των κρατών, παγκοσμίως.

“Οι παγκόσμιες αυτές πιέσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με παγκόσμιες προσπάθειες. Είμαι αποφασισμένος, εδώ στις ΗΠΑ να συνεργαστώ στενά με τους συμμάχους μας για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, ώστε να οργανώσουμε μία πιο δίκαιη και ανθεκτική οικονομία, τόσο στο εσωτερικό της Βρετανίας, όσο και στο εξωτερικό,” ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Ζαχάουι.

Το γραφείο του Ζαχάουι ανακοίνωσε ότι η επίσκεψή του περιλαμβάνει συναντήσεις με διεθνείς οικονομικούς θεσμούς, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), αλλά και το αμερικανικό υπουργείο των Οικονομικών, για να συζητήσει την υποστήριξη στην Ουκρανία και τις αδύναμες χώρες, την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια.

Στις επιδιώξεις της Βρετανίας περιλαμβάνονται, η επιθυμία για μία αυξημένη συνεργασία στην πυρηνική ενέργεια μη πολεμικής χρήσης, η στενότερη συνεργασία μεταξύ των πυρηνικών βιομηχανιών στη Βρετανία και στις ΗΠΑ στην ανάπτυξη τεχνολογιών, σύμφωνα με το γραφείο του Ζαχάουι.

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός θα έχει συνομιλίες για τη επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αντιδρώντας στην εισβολή της στην Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ