today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Δ.Τζανακόπουλος: Ο χρόνος του κ. Μητσοτάκη τελειώνει

«Ο χρόνος του κ. Μητσοτάκη τελειώνει. Το πουλόβερ του παρακράτους έχει αρχίσει να ξηλώνεται», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

«Κανείς δεν αμφιβάλει πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ολοκληρωτικό τρόπο διακυβέρνησης, με ένα καθεστώς που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί παρακρατικές μεθόδους. Έχουμε να κάνουμε με το παρακράτος Μητσοτάκη», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που υπογράμμισε ότι «η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι καραμπινάτα παράνομη και δεν υφίσταται κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας. Υπάρχουν ποινικά αδικήματα τετελεσμένα, για τα οποία ο εισαγγελέας πρέπει να κινηθεί άμεσα, και σχετίζονται με τα αδικήματα του απορρήτου».

Τα αδικήματα αυτά, επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «εμπλέκουν και τον κ. Δημητριάδη και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και ενδεχομένως εμπλέκουν και τον νυν πρωθυπουργό της χώρας».

Το μόνο που υπάρχει, είπε επίσης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «είναι αυτά τα αδικήματα και η εξουσιαστική βουλιμία του κ. Μητσοτάκη, οι παρακρατικές μέθοδοι και η λογική παρακρατικού καθεστώς». Στο κλίμα αυτό, προειδοποίησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ότι «αναλαμβάνουν την ευθύνη της υπεράσπισης αυτού του καθεστώτος», δημιουργώντας μάλιστα, τους όρους και τις προϋποθέσεις, για ένα στίγμα απαράγραπτο και αμετάθετο στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ».

Όμως, όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, με αυτά τα επιχειρήματα που υιοθετούν σήμερα οι βουλευτές της ΝΔ, «δεν βάζουν σε κίνδυνο απλώς και μόνο το κόμμα τους, αλλά βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την κοινοβουλευτική δημοκρατία».

«Μας λέτε σήμερα, ότι αύριο το πρωί η ΕΥΠ έχει το δικαίωμα, χωρίς να ανακοινώνει σε κανένα και χωρίς να είναι υποχρεωμένη να ανακοινώσει στο μέλλον σε κανένα τους λόγους εθνικής ασφάλειας, να παρακολουθήσει το σύνολο των κινητών τηλεφώνων της εξεταστικής επιτροπής που θα συγκροτηθεί. Αυτό μας λέτε. Ότι μπορεί η ΕΥΠ αύριο το πρωί, στα ονόματα των βουλευτών που θα ανακοινωθούν ότι θα είναι μέλη της εξεταστικής επιτροπής, να κάνουν νόμιμη επισύνδεση, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας, που δεν θα ανακοινώσουν ποτέ και σε κανέναν. Σε αυτή την περιπέτεια βάζετε το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και τη δημοκρατία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ