today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Βελόπουλος: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν την ΕΥΠ σε εργαλείο παρακολούθησης των αντιπάλων τους

Σκληρή κριτική, τόσο στη κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατηγορώντας και τα τρία κόμματα ότι «μετέτρεψαν την ΕΥΠ σε εργαλείο παρακολούθησης των αντιπάλων τους».

«Αυτό που είπε ο διοικητής της ΕΥΠ ανερυθρίαστα ότι όλοι παρακολουθούνται, σημαίνει ότι η Δημοκρατία τελείωσε. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούσαν την φράση «εθνική ασφάλεια», για να αποκτά η παρακολούθηση νομιμοφάνεια», τόνισε ο κ. Βελόπουλος, κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή, για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Δεν υπάρχουν νόμιμες υποκλοπές. Και αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί. Όλες οι κυβερνήσεις είχαν την ΕΥΠ για κομματικό πελατολόγιο και την αποξένωσαν από την εθνική αποστολή της, που είναι η προστασία και η διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας από διάφορους εχθρούς της πατρίδας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΛΥ., ενώ υποστήριξε ότι «η ΕΥΠ θεωρείται ρουφιανομάγαζο της κάθε κυβέρνησης και υπηρετεί πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα».

« Υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, ανακαλύψατε τώρα, τον τελευταίο χρόνο, μέσα στο 2022, ότι η ΕΥΠ που εσείς φτιάξατε, παρακολουθεί κόσμο. Ανακαλύψατε ότι υπάρχουν κομματικοί στρατοί που εσείς φτιάξατε. Ανακαλύψατε ότι στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, όταν τους στοχοποιείτε εσείς. Ε, είναι καιρός να ανακαλύψετε και τον τροχό. Αφού όλο το σύστημα είναι υποταγμένο σε κάθε κυβέρνηση. Και επειδή δεν επιτελείτε έργο, πληρώνετε αργά για ψεύτικο κυβερνητικό έργο που δεν κάνατε ποτέ», ανέφερε ο κ. Βελόπολος και πρόσθεσε:

«Αν υπήρχε σοβαρότητα θα έπρεπε να βρείτε ποιοι χρησιμοποιούν το PREDATOR και το PEGASUS, ποιοι κατασκοπεύουν τη δημοκρατία μας και οδηγείστε τους στην δικαιοσύνη».

Όπως είπε ο κ. Βελόπουλος, έχει καταθέσει επίσημα αίτημα στην ΑΔΑΕ στις 18 Αυγούστου, για να μάθει αν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των ατόμων που υποκλέπτουν τις συνομιλίες τους», σημειώνοντας ότι δεν ανησυχεί για το τι λέει στο τηλέφωνό του, αλλά ανησυχεί για τη δημοκρατία.

Ακόμα, κάλεσε τα κόμματα να δεσμευτούν να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή, συγκεκριμένοι επιχειρηματίες «ώστε να απαντήσουν αν είχαν σχέσεις με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, με σύμβουλο πρώην πρωθυπουργού και πρώην υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ και αν μπαινόβγαιναν στο υπουργείο αμύνης».

«Ρωτώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μιλάτε για τους 17 βουλευτές που παρακολουθούσαν; Υπάρχουν δημοσιεύματα σχετικά. Τι κρύβετε; Και εσείς κύριοι της ΝΔ, μας είπατε για 15 χιλιάδες παρακολουθήσεις. Ποιοι είναι αυτοί;», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι σοβαρή μια κυβέρνηση όταν έχει συμβούλους που καίνε τον πρωθυπουργό.

Κλείνοντας ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τα τρία κόμματα ότι είναι ίδια και θεωρούν το κράτος λάφυρο τους.

«Το ΠΑΣΟΚ, που τώρα φωνάζει, ψήφισε υπέρ τροπολογίας για τη «νόμιμη» παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Όλοι έτσι νομοθετείτε γιατί θεωρείτε το κράτος λάφυρο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, που φωνάζει σήμερα, είναι το ίδιο κόμμα που πήρε την αρμοδιότητα έγκρισης των παρακολουθήσεων από τον εισαγγελέα εφετών και την ανέθεσε σε αποσπασμένο στην ΕΥΠ εισαγγελέα. Είστε ίδιοι. Θεωρείτε το κράτος λάφυρο. Είστε ίδιοι. Όλοι. Και κυρίως προβλέψιμοι. Η διαφορά μας από εσάς είναι ότι ήρθαμε να βοηθήσουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση προς όφελος του ελληνικού λαού. Φοβάμαι όμως ότι έχετε απωλέσει το ηθικό πλεονέκτημα» κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ