today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν γέφυρα στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας

Ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν μια σημαντική γέφυρα που χρησιμοποιούσαν οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή της Χερσώνας και την έθεσαν εκτός λειτουργίας, ανακοίνωσε η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση.

«Οι μονάδες πυροβολικού συνεχίζουν τις αποστολές, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εξασφάλιση του ελέγχου της γέφυρας Νταριίφσκι. Η λειτουργία της έχει επί του παρόντος σταματήσει», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία αντίδραση από τη Μόσχα.

Η γέφυρα Νταριίφσκι, μήκους περίπου 100 μέτρων, είναι η μοναδική διάβαση που ελέγχεται από τους Ρώσους στον ποταμό Ινχουλέτς, έναν παραπόταμο του Δνείπερου. Ο Ινχουλέτς χωρίζει τα κατεχόμενα εδάφη στα δυτικά του Δνείπερου σε δύο μέρη, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με την ανατολική όχθη του Δνείπερου (σ.σ. προς την πλευρά της Ρωσίας) με μια γέφυρα το καθένα. Οι δύο αυτές γέφυρες έχουν γίνει στόχος των Ουκρανών τις τελευταίες εβδομάδες, όμως λειτουργούν ακόμη.

Αν καταστεί μη λειτουργική η γέφυρα Νταριίφσκι, θα καταστεί δύσκολη η επικοινωνία μεταξύ των δύο τμημάτων που ελέγχει η Ρωσία στα δυτικά του Δνείπερου. Στην περίπτωση που καταστραφεί και μία από τις δύο άλλες γέφυρες, μπορεί να αποκοπούν εντελώς ορισμένες ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ