today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Μυτιλήνη: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, συμμετέχει και ο δήμος Μυτιλήνης στη σημαντική αυτή επέτειο εθνικής μνήμης.

– Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη, με τίτλο «Μνήμη μας: Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Τραπεζούντα». Η συναυλία θα δοθεί στο Κάστρο Μυτιλήνης στις 9 το βράδυ.

– Από τη Δευτέρα 5 έως και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 1922. ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ: Μνήμη, Πολιτικές Αποκατάστασης, Πολιτισμική Ιστορία». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και η έναρξη του έχει προσδιοριστεί για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

– Στις 7 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, διοργανώνεται αντάμωμα όλων των χορευτικών Συλλόγων Μυτιλήνης στο μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα.

– Τέλος, στις 18 Σεπτεμβρίου το πρωί στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, θα δοθούν τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού «Η Μικρασιατική καταστροφή και η Λέσβος (1922-2022): 100 χρόνια διωγμένοι απ’ τις όμορφες και αλησμόνητες πατρίδες», ο οποίος πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Αιολικών Μελετών υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ