Μοναδικό άγχος του καθεστώτος Μητσοτάκη η συγκάλυψη, λέει ο Ν.Ηλιόπουλος

ΑΠΕ

«Το καθεστώς Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή είχε μοναδικό άγχος τη συγκάλυψη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM», στον απόηχο της αποκάλυψης του Politico ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την Κομισιόν να μην ασχοληθεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ισχυριζόμενη ότι τα μέσα ενημέρωσης που αναδεικνύουν το θέμα είναι αναξιόπιστα.

«Όπως κάθε αυταρχικό καθεστώς, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχοποιεί αυτούς που κάνουν την έρευνα, που ασχολούνται με την αλήθεια», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι προσπαθούν να βγάλουν αναξιόπιστα και όσα διεθνή μέσα ασχολούνται με το θέμα, τους New York Times, τη Washington Post, το BBC…».

«Φαίνεται ότι μόλις τρεις μέρες μετά την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κομισιόν για τις υποκλοπές, παραιτήθηκαν ο κ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ. Και ο κ. Μητσοτάκης, αφού πήρε 48 ώρες για να απολογηθεί, προχώρησε στο γνωστό διάγγελμα», σημείωσε.

«Στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν δύο ξεκάθαρες αντιφάσεις», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στο MEGA. «Από τη μια λέει ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη την οποία ανέλαβε ο κ. Δημητριάδης. Δεν γίνεται όμως την πολιτική ευθύνη να την αναλαμβάνει ένα μη εκλεγμένο πρόσωπο που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διόρισε και να μην την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στον οποίο άλλωστε υπάγεται η ΕΥΠ», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Η δεύτερη αντίφαση είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, αλλά ότι αν το γνώριζε δεν θα το επέτρεπε», πρόσθεσε και τόνισε: «δεν ήταν νόμιμο, δεν γίνεται να παρακολουθείται αρχηγός κόμματος και εκλεγμένος ευρωβουλευτής και μάλιστα για λόγους εθνικής ασφάλειας -είναι σαν να γυρνάμε στο μετεμφυλιακό κράτος».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μιλήσει και να πει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθούταν ο κ. Ανδρουλάκης», ανέφερε. Συμπλήρωσε δε ότι «αμέσως μετά την καταγγελία του κ. Κουκάκη, δημοσιογράφου που ερευνά οικονομικά σκάνδαλα, ότι παρακολουθείται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει τροπολογία με την οποία καταργείται η δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει εάν κάποιος πολίτης βρέθηκε υπό παρακολούθηση».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν πιάστηκε απλά με τη γίδα στην πλάτη, αλλά με ένα κοπάδι στην πλάτη. Ένα τέτοιο σκάνδαλο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ρίχνει την κυβέρνηση», δήλωσε. «Χθες ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει αν παρακολουθούνταν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, δεν διέψευσε δηλαδή ρεπορτάζ της Καθημερινής που έκανε λόγο για επτά πολιτικά πρόσωπα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να λένε ότι υπάρχουν δύο “αυτοφωράκηδες”, ο κ. Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πως ό,τι άλλο προκύψει, θα το ρίξουν πάνω τους», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο «Κόκκινο 105.5» για το θέμα της ακρίβειας, τόνισε: «η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε αύξηση στο ρεύμα 62%, ότι μόνο για το Σεπτέμβρη θα δώσουν 2 δις -από χρήματα των πολιτών- για τα καρτέλ της ενέργειας». «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η τιμή της μεγαβατώρας είναι 616 ευρώ, ενώ στην Ισπανία είναι 182 ευρώ. Ακόμα, το πρώτο επτάμηνο ο προϋπολογισμός έχει υπέρβαση φορολογικών εσόδων 5,1 δισ. κι αυτό γιατί σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού, δεν έχει μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής ούτε ο ΕΦΚ στην ενέργεια. Η κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες μέσα από τα τιμολόγια αλλά και μέσα από την υπερφολόγηση, ενώ δίνει λεφτά στους παρόχους», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Πάντως η ιστορία έχει δείξει ότι όταν δεν πέφτουν οι τιμές, πέφτει η κυβέρνηση. Και αυτή η ώρα έχει έρθει», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα καταφέρει να κρύψει τα προβλήματα που έχει, πίσω από το φράχτη στον Έβρο. Αυτή τη στιγμή για την πλειοψηφία της κοινωνίας δεν βγαίνει ο μήνας. Και ό,τι και να κάνουν δεν θα κρυφτούν πίσω από άλλα ζητήματα», είπε, μιλώντας στο MEGA.

«Αυτό που μας διαφοροποιεί από τον Ερντογάν είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει αν γίνονται επαναπροωθήσεις προσφύγων, γιατί αυτό με βάση το διεθνές δίκαιο είναι παράνομο», επισήμανε. «Ως χώρα πρέπει να σεβόμαστε τη δική μας παράδοση ανθρωπιάς, και η παράδοσή μας σίγουρα δεν είναι να λέμε ότι δεν υπάρχουν 40 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε για φύλαξη συνόρων, η Ελλάδα έχει δείξει πώς μπορεί να πετυχαίνει νίκες απέναντι στην προκλητική πολιτική του Ερντογάν. Αυτό ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη στιγμή στα βόρεια σύνορά μας έχουμε ελληνικά και όχι τουρκικά αεροσκάφη. Και ευτυχώς που σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί αυτή τη συμφωνία, αφήνοντας στην άκρη τα προεκλογικά ψέματα που έλεγε», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «έχει μυστικά κονδύλια».