today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Στα Χανιά σήμερα ο ΥΦΥΠΕΞ της Σλοβακίας, Μάρτιν Κλουζ

Οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού καί του τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα στο δημαρχείο Χανίων, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μάρτιν Κλουζ.

Τον κ. Κλουζ συνόδευαν η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Ιβέττα Χρίκοβα και ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη Σταύρος Πατεράκης.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Σλοβάκος υφυπουργός Εξωτερικών, στη συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων συζητήθηκε η δυνατότητα για την απευθείας αεροπορική σύνδεση των Χανίων με την Μπρατισλάβα, καθώς και για τη διοργάνωση ημερών ελληνικού πολιτισμού στη Σλοβακία και σλοβάκικου πολιτισμού στα Χανιά.

«Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στα Χανιά, χιλιάδες Σλοβάκοι επισκέπτονται την Κρήτη κάθε χρόνο. Με τη βοήθεια του επίτιμου προξένου μας, συζητήσαμε με τον κ. δήμαρχο πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ισχυρότερες σχέσεις», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κλουζ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων προανήγγειλε κοινές δράσεις μεταξύ Χανίων και Σλοβακίας για την επόμενη τουριστική περίοδο.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους να ενισχύσουμε τη συνεργασία των Χανίων με τη Σλοβακία και να δούμε ποια είναι τα προγράμματα στον χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε», τόνισε.

Η συνάντηση των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε με ανταλλαγές δώρων.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια λιτής εκδήλωσης στην έδρα του προξενείου της Σλοβακίας στην Κρήτη, ο υφυπουργός Εξωτερικών και η πρέσβειρα της Σλοβακίας τίμησαν τον επίτιμο Πρόξενο Σταύρο Πατεράκη για τη συνεισφορά του στη διεύρυνση των σχέσων μεταξύ Σλοβακίας και Κρήτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ