Α.Σπυρόπουλος: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις

«Επιλέγει ξεκάθαρα ο κ. Μητσοτάκης να πάει να τσακωθεί στη Βουλή με τον κ. Τσίπρα, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του θέματος. Γι΄ αυτό και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν στην πρότασή μας στη Διάσκεψη των Προέδρων να γίνει το λογικό» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε ότι έπρεπε πρώτα να έχει καταθέσει τα στοιχεία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. «Γιατί θα συζητήσουν στη Βουλή; Για πράγματα τα οποία δεν ξέρουμε; Δεν ζητήσαμε από τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει στο αυτί ή κρυφά τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Εμείς ζητήσαμε να αποκαλυφθούν όλα και να έρθουν στο φως της δημοσιότητας (…)», ανέφερε, ενώ θυμίζοντας τι έγινε στην περίοδο ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, σημείωσε πως δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες και του ίδιου του πρωθυπουργού. «Δεν θα γίνει αυτό! Θα είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια (…). Έχουν περάσει τόσες εβδομάδες και είναι αδιανόητο να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης -που έχει προσωπική ευθύνη και πρέπει να απολογηθεί πλέον στον ελληνικό λαό- και η κυβέρνηση να συγκαλύψουν αυτό το τεράστιο σκάνδαλο», τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Το Σύνταγμα μιλάει ξεκάθαρα για το απόρρητο των συνομιλιών βουλευτών και ευρωβουλευτών. Είναι δυνατόν σε μία προηγμένη δημοκρατία, ένας πρωθυπουργός, εάν το επιλέξει, να παρακολουθεί οποιονδήποτε πολιτικό του αντίπαλο;» είπε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.