today-is-a-good-day
17 C
Athens

Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Μίλτος Τεντόγλου – Τα συγχαρητήρια των πολιτικών

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική φορά και μάλιστα με ρεκόρ αγώνων (8.52μ.)! Μετά το χρυσό στο Βερολίνο το 2018, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Μόναχο και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και δεύτερος στον ελληνικό στίβο.

Μετά το δεύτερο διαδοχικό του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου, ο Τεντόγλου τόλμησε να θέσει τον νέο στόχο του: «Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εννέα μέτρα, εννοείται ότι το έχω κι εγώ στο δικό μου. Πολύ δύσκολο, θέλω μισό μέτρο ακόμα, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω». Για να πει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, καθώς είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο φετινό Παγκόσμιο στο Όρεγκον: «Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει!».

Τα συγχαρητήρια των πολιτικών

Νίκος Δένδιας

«Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Χρυσό μετάλλιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, το δεύτερο σήμερα για τα ελληνικά χρώματα. Θερμά συγχαρητήρια!», προσθέτει.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Ελλάδα από Χρυσό! Οι επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό συνεχίζονται», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter. «Μετά το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, στα 35 χλμ βάδην, ήρθε ένα ακόμη αυτό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος. Συγχαρητήρια!», προσθέτει.

Λευτέρης Αυγενάκης

«Παγκόσμια αθλητική προσωπικότητα» χαρακτηρίζει τον Μίλτο Τεντόγλου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο συγχαρητήριο μήνυμά του για την -εκ νέου- κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. «Τι να πει κάποιος για τον χρυσό (και πάλι!) Πρωταθλητή Ευρώπης και Ολυμπιονίκη μας στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου; Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα μπροστά στην παγκόσμια αθλητική προσωπικότητά του και την εθνική προσφορά του. Μίλτο, σε ευχαριστούμε», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, σε ανάρτησή του στο twitter.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, αναφέρει σε ανάρτησή του: «Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου ΠΑΛΙ! Πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου με 8.52, τρομερή επίδοση, σχεδόν μισό μέτρο από τον 2ο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο κορυφαίος άλτης μήκους στον κόσμο με σταθερότητα στις μεγάλες επιδόσεις. Μπράβο Μίλτο, μπράβο Γιώργο Πομάσκι».

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Για άλλη μια φορά στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα εις μήκος»: με τα λόγια αυτά, στο Twitter, χαιρετίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τη νέα «χρυσή» επιτυχία του Μ. Τεντόγλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ