Μ.Κριθαρίδης: Να αναλάβει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τις ευθύνες της για όλα τα εγκλήματα στον Έβρο

ΑΠΕ

Στο θέμα των προσφύγων στον Έβρο αναφέρεται, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης. «Μετά την αναδίπλωση της κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ της λίστας Πέτσα για την τραγωδία στον Έβρο, αφού είχε προηγηθεί πρώτα ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας, πρέπει να διερευνηθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς η τυχόν τέλεση του αδικήματος της περιύβρισης νεκρού σε βάρος της 5χρονης Μαρίας που έχασε τη ζωή της στη νησίδα της κόλασης στον Έβρο», σημείωνει.

Σύμφωνα με τον Μ. Κριθαρίδη, «δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που φέρονται ως “δημοσιογράφοι” ή και πολιτικοί ακόμα του ακροδεξιού εσμού να περιγελούν δημόσια τον θάνατο ενός μικρού παιδιού. Ο ποινικός μας νόμος προβλέπει σχετικές διατάξεις για αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες δεν πρέπει να διαφύγουν των εισαγγελικών αρχών».

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να αναλάβει τις δικές της, τεράστιες ευθύνες για όλα αυτά τα εγκλήματα στον Έβρο και αλλού, για τα ψέματα του κ. Μηταράκη και των ελληνικών αρχών και για το ακροδεξιό δηλητήριο με το οποίο τα τρολς της -και όχι μόνο- “ποτίζουν” καθημερινά πια τον δημόσιο διάλογο. Ως εδώ, επιτέλους».