today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Εκτός μηχανικής υποστήριξης ο Σαλμάν Ρουσντί

Ο Σαλμάν Ρούσντι αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα και η κατάστασή του “οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση” σύμφωνα με τον πράκτορα του.

“ Έχει αποσυνδεθεί από τον αναπνευστήρα. Έτσι ο δρόμος προς την ανάρρωση του άνοιξε,” έγραψε ο πράκτορας του, Άντριου Γουάιλι σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα του προς το Reuters. “ Θα χρειαστεί χρόνος. Τα τραύματά του είναι σοβαρά, αλλά η κατάστασή του οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σαλμάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή σοβαρά τραυματισμένος, μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Μεγάλη ανακούφιση για την οικογένεια Ρούσντι

Η οικογένεια του Σαλμάν Ρούσντι δήλωσε σήμερα ότι αισθάνεται “μεγάλη ανακούφιση” που ο Βρετανός συγγραφέας δεν χρειάζεται πια μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και διαβεβαίωσε ότι η αίσθηση του χιούμορ του παραμένει “άθικτη” παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του.

“Ο πατέρας μου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και λαμβάνει εντατική και συνεχή θεραπεία”, δήλωσε ο γιος του, ο Ζαφάρ Ρούσντι, σε μήνυμά του στο Twitter που αναρτήθηκε εκ μέρους της οικογένειας.

“Είμαστε εξαιρετικά ανακουφισμένοι που χθες (Σάββατο) του έβγαλαν τον αναπνευστήρα και την παροχή οξυγόνου και που μπόρεσε να πει δυο λόγια”, πρόσθεσε.

“Παρότι τα τραύματά του είναι σοβαρά και μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του, η συνήθης του ζωηρή και προκλητική αίσθηση του χιούμορ παραμένει άθικτη”, συνέχισε ο Ζαφάρ Ρούσντι, ο οποίος διευθύνει ένα γραφείο δημοσίων σχέσεων με έδρα το Λονδίνο.

Ο υιός Ρούσντι ευχαρίστησε τους ανθρώπους που πήγαν να προστατέψουν τον συγγραφέα των “Σατανικών Στίχων” κατά τη διάρκεια της επίθεσης την Παρασκευή στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς και τους αστυνομικούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που του πρόσφεραν τη βοήθειά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ