today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ουκρανία: Η Ρωσία διπλασίασε τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών κατά ουκρανικών θέσεων

Η Ρωσία έχει διπλασιάσει τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών κατά ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων και αστικών υποδομών σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός στρατηγός Ολέξιι Χρόμοφ.

«Τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα του εχθρού αποφεύγουν να πετάξουν στην εμβέλεια της αντιαεροπορικής άμυνάς μας και, ως εκ τούτου, η ακρίβεια αυτών των πληγμάτων είναι χαμηλή», δήλωσε ο Χρόμοφ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Χρόμοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία θα στείλει ενισχύσεις στο Πίσκι, μια πόλη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στα περίχωρα της πόλης Ντονέτσκ που ελέγχουν οι αυτονομιστές, όπου σημειώνονται εντατικές μάχες τις τελευταίες μέρες.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο εχθρός επιτίθεται συνεχώς στο Πίσκι, πραγματοποιώντας 6-7 επιθέσεις την ημέρα», δήλωσε ο Χρόμοφ.

Οι υποστηριζόμενοι από την Ρωσία αυτονομιστές ισχυρίσθηκαν ότι κατέλαβαν το Πίσκι, αλλά οι Ουκρανοί αξιωματούχοι διέψευσαν ότι πόλη έχει πέσει στα χέρια τους,

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει κανέναν από τους δύο ισχυρισμούς.

Ο Χρόμοφ είπε ότι περίπου 2.400 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευθεί στην Βρετανία, ενώ άλλοι 2.400 αναμένεται να εκπαιδευθούν, με στόχο να εκπαιδευτούν ακόμη 5.000.

Η Βρετανία έχει προσφερθεί να εκπαιδεύει περισσότερους από 10.000 στρατιώτες κάθε 120 μέρες και αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και της Δανίας, έχουν ανακοινώσει ότι θα στείλουν στην Βρετανία στρατιωτικούς εκπαιδευτές για να βοηθήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ