today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

CAF: Ζητάει έρευνα από την UEFA για τον Ντε Λαουρέντις

Η συνομοσπονδία αφρικανικού ποδοσφαίρου (CAF) ζήτησε από την UEFA να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του προέδρου και ιδιοκτήτη της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα με δηλώσεις του κατέστησε σαφές, ότι δεν επρόκειτο να αποκτήσει άλλους Αφρικανούς διεθνείς, εάν δεν τον διαβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Η CAF καταδίκασε τις δηλώσεις του Ντε Λαουρέντις και ζήτησε επισήμως από την UEFA να ξεκινήσει έρευνα κατά του Ιταλού προέδρου, αποδίδοντας την στάση του σε παραβίαση του άρθρου 14 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA.

«Η CAF είναι απογοητευμένη από τα ανεύθυνα και απαράδεκτα σχόλια του προέδρου της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, για τους Αφρικανούς παίκτες και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η αφρικανική συνομοσπονδία καταδικάζει αυτή την απαγόρευση του Ντε Λαουρέντις στους Αφρικανούς παίκτες, δηλώνοντας δημόσια ότι οι παίκτες που θα υπογράφουν στη Νάπολι θα πρέπει παραιτούνται από τη συμμετοχή στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ως προϋπόθεση. Τα σχόλια του Ντε Λαουρέντις είναι πιθανό να παραβιάζουν το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA», αναφέρει η CAF.

Επιπλέον διαβεβαιώνει ότι «έχει δεσμευτεί στον ρόλο του ποδοσφαίρου στην Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία να ενώνει ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς, έθνη, γλώσσα, φυλές και θρησκευτικές κοινότητες. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Νάπολι και η UEFA έχουν δεσμευτεί σε αυτούς τους παγκόσμιους ανθρωπιστικούς στόχους. Πρέπει να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος της Νάπολι θα συμπεριλάβει παρόμοιους περιορισμούς για παίκτες από τη Νότια Αμερική, την Ασία και άλλες συνομοσπονδίες, αρνούμενοι την δικαίωμα να παίζουν τις ηπειρωτικές τους διοργανώσεις, σημαντικές για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ