today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ν.Ανδρουλάκης: Το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων είναι ζήτημα δημοκρατίας

Τη θέση ότι το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων του δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά είναι ζήτημα δημοκρατίας επανέλαβε σήμερα από τα Χανιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας “ύποπτη” την στάση του Μεγάρου Μαξίμου, να προσπαθεί όπως υποστήριξε να υποβαθμίσει το θέμα.

Ο κ Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα υποστήριξε ότι “στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαχέουν fake news” στην ελληνική κοινωνία, τονίζοντας ότι περιμένει από τους αρμόδιους θεσμούς και τη δικαιοσύνη να πουν ποιοι κρύβονται πίσω από τις παρακολουθήσεις.

Ακόμα χαρακτήρισε πρωτοφανές “το γεγονός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, υποστηρίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ψέματα ότι αυτό συνέβη και με άλλους.

«Να μας πει τα ονόματα ευθέως η ΝΔ σε ποιους άλλους Ευρωβουλευτές που έγινε έλεγχος από όλες τις χώρες, βρέθηκε κάτι παρόμοιο. Αν λοιπόν δεν ξέρουν, μην προσπαθούν μέσα από fake news να υποβαθμίσουν το θέμα αυτό. Ας αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, είναι θέμα δημοκρατίας, δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Εγώ δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αφήσει αυτή την ιστορία να περάσει έτσι», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος του επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες.

Η αγοραστική κίνηση στις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και η πορεία του τουρισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, στο κέντρο της πόλης, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της πόλης τονίζοντας την ανάγκη διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά το τέλος της συνάντησης και μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το κόστος ζωής είναι απαγορευτικό για τους πολίτες, ενώ οι επιχειρήσεις την ίδια ώρα προσπαθούν να επιβιώσουν.

Όπως υποστήριξε, « η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα που ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά στο κόστος ζωής, τα ενοίκια, στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας και τώρα στα παιδιά του που μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο και προσπαθούν να βρουν σπίτι, βρίσκουν εμπόδια για μια φτηνή προσιτή κατοικία για να χτίσουν τη νέα σου ζωή».

Σύμφωνα με τον κ Ανδρουλάκη αυτά είναι μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να τα αντιμετωπίσει.

Από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει μία κυβέρνηση με πυρήνα την σοσιαλδημοκρατία, με δημοκρατικές αξίες διαφάνεια και αξιοπρέπεια, όπως τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της δημόσιας υγείας και στο νοσοκομείο της πόλης υποστήριξε ότι, «το ΕΣΥ καταρρέει και η ΝΔ δεν κάνει τίποτα».

Παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα μας είναι τρίτη στην ΕΕ σε ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία λέγοντας ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Στις δηλώσεις του, ο κ.Ανδρουλάκης επανέλαβε όσα είπε και στους φορείς της περιοχής, για στήριξη του και της μεταποίησης τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς εννοεί μια κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση τόνισε ότι, « αυτό που εννοώ είναι να έχουμε την ισχυρή εντολή και βάσει του προγράμματος μας και με ένα αξιόπιστο στελεχιακό δυναμικό να χτιστεί μια κυβέρνηση ώστε να μη ξαναζήσουμε τη δραματική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε αυτή την πολιτική του κ Μητσοτάκη που ευνοεί τους λίγους απέναντι των πολλών».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στα Χανιά , μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έχει συναντήσεις με το δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία του χωριού Βατόλλακος, του δήμου Πλατανιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ