today-is-a-good-day
17.7 C
Athens

Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα κάτι σκαρώνει εναντίον της Τουρκίας έχει πενταπλασιάσει τον αμυντικό προϋπολογισμό

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ αναφέροντας πως η Ελλάδας συνεχίζει ασταμάτητα τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Anadolu ο κ. Ακάρ ανάφερε πως η στάση της Ελλάδα απέναντι της Τουρκίας είναι προβληματική. “Δεν απευθύνθηκαν μόνο στις ΗΠΑ για να μη μας δώσουν τα F-16 αλλά και στη Γερμανία για να μη μας δώσουν υποβρύχια. Αυτά δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας”, είπε.

Ήταν σαν το έκανε επίτηδες ο Έλληνας πρωθυπουργός. Λίγο μετά το δείπνο με τον Πρόεδρο Ερντογάν πήγε στο Αμερικανικό Κογκρέσο και τους είπε να μη δώσουν τα F-16 στην Τουρκία. Είναι απαράδεκτο ο Πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας να καλεί το Κογκρέσο να μη πουλήσει όπλα σε μια άλλη χώρα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Και συνεχίζει: Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες συνεχίζουν ασταμάτητα τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους. Σηκώνονται σχεδόν κάθε πρωί και λένε «τι να πω σήμερα κατά της Τουρκίας», «τι να κάνω κατά της Τουρκίας;», «η Ελλάδα κάτι σκαρώνει εναντίον της Τουρκίας».

Δεν επιθυμούμε τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας να είναι προβλήματα Τουρκίας-ΕΕ, Τουρκίας-ΗΠΑ, Τουρκίας-ΝΑΤΟ. α προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι προβλήματα της  Τουρκίας και της Ελλάδας, αναφέρει ο κ. Ακάρ, προσθέτοντας πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, δυστυχώς, αλλάζουν την πιθανή θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, και υποδαυλίζουν την ατμόσφαιρα διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, με εξαιρετικά επιθετικές ενέργειες και ρητορική.

Έχουμε πει στις συζητήσεις και τις ομιλίες μας ότι πραγματικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε διεθνές δίκαιο, λέμε τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού, αναφέρει.

Η Ελλάδα πενταπλασίασε τον προϋπολογισμό για τον εξοπλισμό της. Ας μην κουράζεστε, αυτοί οι εξοπλισμοί είναι λίγοι για την Τουρκία, για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, και αν το κάνετε για την άμυνά σας, είναι πολλά. Και με αυτές τις δαπάνες που είστε ήδη σε τεράστια χρέη, απειλείτε σοβαρά την ευημερία του λαού σας, είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Ακάρ αναφέρει πως οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να στραφούν από αυτό το λάθος δρόμο το συντομότερο δυνατό και να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις και τον διάλογο προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν αποτελεί  απειλή για κανέναν από τους συμμάχους της.

Όταν τους λέμε ότι αυτά τα νησιά σας τα δώσαμε με τον όρο να μην εξοπλίζονται, δεν μπορούν να δώσουν κάποια σοβαρή απάντηση. Η συμφωνία υπάρχει όμως, ωστόσο συνεχίζουν αυτή τους τη στάση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να υπάρχει στα νησιά δεν μπορεί παρά να είναι περιορισμένη και αναλογική αστυνομική δύναμη, καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ