today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Γιατί ο Μητσοτάκης πήγε στη Βουλή την απόπειρα παρακολούθησης του Ανδρουλάκη

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απόπειρα τηλεφωνικής παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ζήτησε ο Πρωθυπουργός προκειμένου να σταματήσουν να «σέρνονται» περίεργα σενάρια με αιχμές για την κυβέρνηση.

Του Κώστα Πασίση 

Η συνεδρίαση ορίστηκε για σήμερα το μεσημέρι, με την ακρόαση να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών για να προστατευθούν  πιθανά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ η συζήτηση είναι πιθανό να επεκταθεί και σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Στην συζήτηση θα είναι παρόντες τόσο ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όσο και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» το θέμα ζήτησε τη διερεύνηση του από τη  Δικαιοσύνη, ωστόσο επειδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσαν σούσουρο και έθεσαν ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας, πήρε πρωτοβουλία και πήγε την υπόθεση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Η κυβέρνηση θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για να υπάρξει φως στις καταγγελίες, ώστε καμία σκιά, απορία ή γκρίζα ζώνη να μη μείνει στα θέματα αυτά που αφορούν στη δημοκρατία», υπογράμμισε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο που άνοιξε η Αντιπολίτευση.

Όπως επισημαίνεται σκοπός της Κυβέρνησης με την πρωτοβουλία της είναι να δείξει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν άψογα οι Θεσμοί, να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έρευνα και κυρίως να υπάρξει πόρισμα για το τι ακριβώς έγινε, αναφορικά με την απόπειρα να “φυτευτεί” παράνομο λογισμικό στο κινητό τηλέφωνο του αρχηγού του τρίτου κόμματος της  Βουλής Νίκ. Ανδρουλάκη.

Επιπλέον, η άμεση παρέμβαση Μητσοτάκη, έγινε γιατί διαπιστώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ανακάλυψαν νέο …μεγάλο  θέμα για αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη η  Κουμουνδούρου επιχείρησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι στην Ελλάδα, εν έτει 2022 παρακολουθούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι, υπονοώντας ότι σε αυτή την επιχείρηση έχουν βάλει το μακρύ χεράκι τους οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Αξιωματική Αντιπολίτευση στην πορεία προς τις εκλογές δημιουργει ένα τοξικό και συνάμα διχαστικό κλίμα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να στήσει και ένα «μέτωπο» με το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβερνησης.

Πηγές από τη Χαρ. Τρικούπη αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ σε θέματα διαφάνειας και Δημοκρατίας είναι αταλάντευτο και ζητά να πέσει άπλετο φως.

Ενώ αναφέρουν ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενεργοποιήθηκε με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, συμφώνησε να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή Θεσμών, ώστε να δώσουν εξηγήσεις οι επικεφαλής της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ, υπενθυμίζοντας ότι και το κόμμα του είχε καταγγείλει παράνομη παρακολούθηση των τηλεφώνων των κεντρικών του γραφείων.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι  Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη πρόσβαση  στο κινητό  του στόχου.

Το Predator επιτρέπει την εξαγωγή passwords, αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ