today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ιταλία-Τζ.Μελόνι: Θα είμαστε εγγυητές της στήριξης στον ηρωικό αγώνα του ουκρανικού λαού

Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, μιλώντας σήμερα σε συνεδρίαση του κόμματός της, αναφέρθηκε σε κύρια σημεία του προγράμματός της, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρτιση, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

«Θα είμαστε εγγυητές, χωρίς αμφισημίες, της γεωστρατηγικής τοποθέτησης της Ιταλίας και της απόλυτης στήριξης στην ηρωική μάχη του ουκρανικού λαού», δήλωσε η Μελόνι. Παράλληλα, τόνισε ότι «το κόμμα της επιθυμεί την επιστροφή στο διπολικό πολιτικό σύστημα και η αντιπαράθεση αυτή δεν την τρομάζει».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι «οι “Πεντάστεροι” θα κατέβουν μόνοι τους στις εκλογές» και ότι «η πολιτική δύναμη της οποίας ηγείται, θα προσφέρει εγγυήσεις στους πολίτες ότι θα σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της».

Ο Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε επίσης ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα, μετά τη συμμετοχή του στη δεύτερη κυβέρνηση της οποίας ηγήθηκε ο ίδιος, ταυτίσθηκε με μια διαφορετική ατζέντα». «Την ονομάζουν ατζέντα Ντράγκι, αλλά ακόμη δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς συνίσταται», κατέληξε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ