today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Νέες προοπτικές στο κομμάτι των πωλήσεων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Η κίνηση του ομίλου Stellantis ανοίγει νέο κεφάλαιο στον χώρο της αυτοκίνησης. Η νέα του δραστηριότητα με την παροχή προγράμματος χρηματοδοτικής μίσθωσης αλλάζει τις ισορροπίες στον χώρο της αυτοκίνησης. Το «Electric As You Go», είναι ένα πρόγραμμα «μακροχρόνιας μίσθωσης» και αφορά μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα του ομίλου. Είναι πλέον διαθέσιμο για ιδιώτες πελάτες στη Γαλλία και αναμένεται να επεκταθεί πολύ σύντομα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι βασικοί πυλώνες που θα κινηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η ελευθερία, η απλότητα επιλογής αυτοκινήτου, η βιωσιμότητα και η προσιτή τιμή. Προς το παρόν, οι πελάτες του «Electric As You Go» μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του Peugeot e-208 και του Opel Corsa-e ή με βάση τις ανάγκες τους, το Opel Mokka-e. Η προσφορά θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλα οχήματα του ομίλου Stellantis.

Στο πρόγραμμα σημαντικό ρόλο παίζει το κόστος ανά χιλιόμετρο που ανέρχεται στα 7 σεντς, με ελάχιστη μηνιαία χρέωση απόστασης τα 500 χλμ, δηλαδή ελάχιστη χρέωση 35 ευρώ. Τα χιλιόμετρα υπολογίζονται χάρη στη δυνατότητα συνδεσιμότητας που είναι ενσωματωμένη σε όλα τα Stellantis BEV. Ο όμιλος παρουσιάζει το πρόγραμμα ως μέρος του Dare Forward 2030, του μακροπρόθεσμου σχεδίου της να βάλει τον πελάτη στο επίκεντρο, αλλά και της προσπάθειας του ομίλου μετά από το 2026 να διαθέτει πολύ μεγάλο ποσοστό μόνο ηλεκτρικών μοντέλων. Η ιδέα πίσω από το «Electrify As You Go» είναι εμπνευσμένη από την τάση «pay per use» που είναι ήδη δημοφιλής στους καταναλωτές, επιτρέποντάς τους να πληρώνουν μόνο για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία όταν το χρησιμοποιούν πραγματικά.

Με αυτό τον τρόπο προωθείται και ο στόχος για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2038. Ουσιαστικά αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης, αλλά και μια κίνηση που ενδεχόμενα θα παρακινήσει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να μπουν στην ίδια λογική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ