today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Αγόρασε η Ελλάδα αυτό το σύστημα παρακολούθησης, ναι ή όχι;

“Προκαλεί μεγάλη κατάπληξη στην Ελληνική Λύση η υποκρισία ή η έκπληξη αν θέλετε των υπολοίπων κομμάτων, σε σχέση με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Η ιστορία είναι πολύ παλιά. Την καταγγείλαμε πρώτοι στην βουλή, πριν από μερικούς μήνες. Εμείς μιλήσαμε για συγκεκριμένα θέματα αλλά κανείς δεν μας άκουγε”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Κ. Βελόπουλος, και προσθέτει:

“Αυτό που έχουμε να πούμε και το εννοούμε πραγματικά, είναι ότι η ιστορία είναι πολύ βρώμικη. Η έδρα της εταιρείας στα Σκόπια, οι πρώτες παρακολουθήσεις σε Πολωνία και Ουγγαρία και ένα μπαράζ παρακολουθήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ερώτηση της Ελληνικής Λύσης και χρειάζονται απαντήσεις σε όλα αυτά είναι:

Αγόρασε η Ελλάδα αυτό το σύστημα, ναι ή όχι;

Και ως προϊστάμενος της υπηρεσίας των μυστικών υπηρεσιών ο πρωθυπουργός πρέπει να μας απαντήσει: γνώριζε για το σύστημα; Ήξερε για τις παρακολουθήσεις;

Και αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν. Δεν είμαστε υπέρ των ΕΔΕ και των εξεταστικών επιτροπών γιατί από εκεί δεν θα βγει τίποτα. Πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να μιλήσει με ονόματα. Να μιλήσει με ονόματα και μόνο με ονόματα. Γιατί αυτή ιστορία έχει να κάνει με τους ίδιους τους θεσμούς της δημοκρατίας.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ