Στ.Καλαφάτης: Αρωγός η κυβέρνηση στις αναπτυξιακές προσπάθειες

ΑΠΕ

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στέκεται αρωγός στις αναπτυξιακές προσπάθειες, να εξυπηρετεί και να μην ταλαιπωρεί και να βοηθά στη «δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, χωρίς να αναγκάζεται ο όποιος επιχειρηματίας να χάνεται σε δαιδαλώδεις διαδικασίες», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης «Έξυπνη Μεταποίηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού όλοι στην κυβέρνηση έχουμε βάλει σε προτεραιότητα τις αναπτυξιακές προσπάθειες. Μάλιστα, αποφασίστηκε το πρώτο καθεστώς του νέου αναπτυξιακού νόμου να είναι η μεταποίηση».

«Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών», σημείωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, «έχει ήδη ξεκινήσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με τις πτυχές του νέου αναπτυξιακού νόμου. Ολοκληρώσαμε ήδη δύο ενημερωτικές ημερίδες, στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και προγραμματίζουμε την τρίτη στη σειρά, στην Κεντρική Μακεδονία. Και δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε με ένα συστηματικό workshop, για να φωτίσουμε κάθε σημείο, για να σταθούμε συμπαραστάτες στην όποια επενδυτική προσπάθεια».

Ο κ. Καλαφάτης συνεχάρη τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για την πρωτοβουλία οργάνωσης της ενημερωτικής εκδήλωσης.