today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Κ.Κυρανάκης για Λιγνάδη: Αν αποφάσιζαν με τον Ποινικό Κώδικα της Ν.Δ. η ποινή θα ήταν ισόβια

«Προφανώς και όλοι ενοχλούμαστε με την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για δύο βιασμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξή του (Kontra Channel), προσθέτοντας ότι «η απόφαση βαθαίνει το χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ Δικαιοσύνης και κοινωνίας».

Όπως υποστήριξε, θα πρέπει να γίνεται πραγματική έκτιση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για ειδεχθή εγκλήματα και όχι μετά από κάποια χρόνια οι εγκληματίες να κυκλοφορούν ξανά ελεύθεροι. Και πρόσθεσε πως, εφόσον κρίθηκε ένοχος ο κ. Λιγνάδης πρωτόδικα για δύο βιασμούς ανηλίκων, «είναι λίγα τα 12 έτη φυλάκισης που του επιβλήθηκαν με βάση τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ. […] Αν το δικαστήριο αποφάσιζε με τον Ποινικό Κώδικα που έφερε το 2021 η ΝΔ, η μοναδική ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον κ. Λιγνάδη ήταν η ισόβια κάθειρξη», με το δικαστήριο σ’ αυτή την περίπτωση να μην αποφασίζει αποφυλάκιση μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Και κατέληξε: «Ξέρω ότι είχα μπροστά μου κάποιες επιλογές ως βουλευτής και ψήφισα την επιλογή των ισοβίων για τους βιαστές ανηλίκων θυμάτων και αισθάνομαι καλά με την συνείδηση μου. Δεν ξέρω αν οι συνάδελφοι μου από τον ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τον νέο Ποινικό Κώδικα και ψήφισαν αντίστοιχα τον προηγούμενο, αν αισθάνονται καλά με την συνείδηση τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ