today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Γ.Οικονόμου: Στυγνή πολιτική εκμετάλλευση μιας δικαστικής απόφασης οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Λιγνάδη

Για άθλια προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συνδέσει την Δικαιοσύνη με την εξουσία και την κυβέρνηση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τα συνθήματα, που ακούστηκαν σε παράσταση στο φόντο της υπόθεσης Λιγνάδη. Προσέθεσε πως πρόκειται για στυγνή προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μίας δικαστικής απόφασης και μίλησε για ανευθυνότητα, λαϊκισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μάλιστα πως οι πολιτικοί θα έπρεπε να είναι πιο εγκρατείς και υπεύθυνοι ειδικά όταν έχουν σε γνώση τον Ποινικό Κώδικα. Επετέθη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως όταν ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι κάποιος αποφυλακίζεται επειδή είναι κολλητός της εξουσίας τότε αυτό είναι ο ορισμός της τοξικότητας. Αντέτεινε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα ασχοληθεί με το κλίμα τοξικότητας που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αφοσιωθεί στην προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Σε ό,τι αφορά φημολογία περί δελτίου στα καύσιμα, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και τα πλέον ακραία σενάρια, εξ ου και οι τακτικές συσκέψεις για το θέμα ενώ επέμεινε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην παρατηρηθούν μεγάλα προβλήματα.

Ερωτηθείς για τη φημολογία περί ανασχηματισμού, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως τα εν λόγω σενάρια δεν απηχούν τις απόψεις και τις θέσεις του πρωθυπουργού και αντέτεινε πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο έργο της και ότι δεν υπάρχει συζήτηση περί ανασχηματισμού.

Ερωτηθείς τέλος για την Τουρκία και την επιθετικότητα, που επιδεικνύει ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση είναι πάντα σε εγρήγορση και πως έχει την δυνατότητα να απαντήσει αποτελεσματικά σε κάθε πρόκληση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ