today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βρετανία: Κερδισμένος ο Σούνακ στη δεύτερη τηλεμαχία για την αρχηγία των Συντηρητικών

Με συγκρούσεις επί της φορολογικής πολιτικής και με αναφορές και επικρίσεις επί προσωπικού διεξήχθη η δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των πέντε υποψηφίων διαδόχων του Μπόρις Τζόνσον το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση τις εντυπώσεις κέρδισε ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ. Ακολουθεί ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής Τομ Τούγκενχατ, η πρώην Υπουργός Άμυνας Πένυ Μόρνταντ, η νυν Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και η Υφυπουργός Κοινοτήτων Κέμι Μπέιντενοκ.

Τα πυρά των υπολοίπων τεσσάρων εισέπραξε κυρίως ο Ρίσι Σούνακ για τις αυξήσεις φόρων και εισφορών που επέβαλε. Ο 42χρονος πολιτικός ήταν ο μόνος από τους πέντε που υποστήριξε ότι οι φόροι δεν μπορούν να μειωθούν όσο ο πληθωρισμός είναι τόσο υψηλός.

Η Λιζ Τρας και η Πένυ Μόρνταντ αντέτειναν ότι οι πολίτες χρειάζονται άμεσα μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Η Κέμι Μπέιντενοκ είπε ότι πρέπει να αμφισβητηθεί η οικονομική ορθοδοξία και ο Τομ Τούγκενχατ επίσης δεσμεύθηκε για άμεση μείωση κάποιων φόρων.

Συζητήθηκε ακόμα το Brexit, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στον κάθε έναν από τους πέντε να θέσει ένα ερώτημα σε έναν από τους υπόλοιπους, με τους περισσότερους να επιλέγουν να προκαλέσουν τον Ρίσι Σούνακ να δώσει απαντήσεις για αμφιλεγόμενες πολιτικές του ως Υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, ρωτήθηκαν οι πέντε αν θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι ως Πρωθυπουργοί με τον Βλάντιμιρ Πούτιν σε σύνοδο του G20.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ