today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Να αυξηθούν κατά 50% οι τροχονομικοί έλεγχοι στη Κρήτη. Μαγκιά είναι να ζεις και όχι να χάνεις τη ζωή σου

Να αυξηθούν κατά 50% οι τροχονομικοί έλεγχοι στο νησί, για την αντιμετώπιση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ζήτησε από τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης Γιώργο Λυμπινάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, που επισκέπτεται την Κρήτη και συμμετείχε σε σύσκεψη με τους διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κρήτης στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου. O κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στη διάρκεια της σύσκεψης στάθηκαν στο ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων εξηγώντας ότι εκείνο το οποίο αποτελεί προτεραιότητα είναι «να μειωθεί ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στην Κρήτη».

Όπως επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «είναι τραγικό να χάνουμε παιδιά, νέους ανθρώπους, αλλά και κάθε ηλικίας άνθρωπο, είτε είναι ντόπιους είτε είναι επισκέπτης του νησιού, από απροσεξία ή από προβλήματα τα οποία ο άνθρωπος μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

«Θέλω να κάνω έκκληση κυρίως στα νέα παιδιά, τα παιδιά μας. Θέλουμε να διασκεδάζουν, θέλουμε να περνάνε καλά. Μαγκιά είναι να ζεις και όχι να χάνεις τη ζωή σου επειδή ήπιες παραπάνω από όσο πρέπει» συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που εξήγησε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, τους εκπαιδευτικούς και την Εκκλησία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην Κρήτη είπε ότι το νησί είναι «πρωταγωνιστής στην τουριστική ανάκαμψη της χώρας και στην συνολική οικονομική επαναφορά και ανάπτυξή της» επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση για να πετύχει η τουριστική ανάπτυξη, να έχει σταθερότητα και προοπτική «είναι να υπάρχει ασφάλεια στο νησί, ασφάλεια για την οποία εργάζεται συστηματικά και με επιτυχία η Ελληνική Αστυνομία». Ανέφερε δε ότι το φετινό καλοκαίρι έχει υπάρξει ενίσχυση με περισσότερους από 150 αστυνομικούς, ενώ η εικόνα που υπάρχει τόσο από τα αεροδρόμια αλλά και τα λιμάνια στην Κρήτη, δείχνει ότι λειτουργούν κανονικά «και οι αστυνομικοί μας εγγυώνται πραγματικά την ασφάλεια των πολιτών, τόσο των κατοίκων όσο και των εκατομμυρίων επισκεπτών».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο αντιμετώπισης των θεμάτων βίας και εγκληματικότητας στο νησί, παρά την αύξηση, όπως είπε, των επιθετικών συμπεριφορών μετά την περίοδο της καραντίνας. «Λόγω της δουλειάς που γίνεται, η εγκληματικότητα και παραβατικότητα που σχετίζεται με το μέσο κρητικό νοικοκυριό, δηλαδή με κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις είναι μειωμένη περίπου 20%» σημείωσε.

Επιπλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι «τα χρόνια που κυβερνά τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας Κρητικός που άξια οδηγεί το τιμόνι της χώρας …. η αστυνομία εδώ στην Κρήτη έχει ενισχυθεί με πολύ σημαντικές υποδομές». «Είναι πάνω από 200 τα οχήματα που έχουν έρθει στο νησί και περίπου 1.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία είναι κρίσιμα για την ασφάλεια των αστυνομικών» είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος που ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι μέσα από την επίσκεψη στην Κρήτη με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα θέλουν να αναδειχθεί και η καθοριστική ενίσχυση σε υλικοτεχνικές υποδομές της ΕΛΑΣ στο νησί, όπως η δημοπράτηση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών με 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος έχει εγκριθεί η σχετική τεχνική μελέτη, την ώρα που προχωράει και η αναβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που επεκτείνεται με τη λέσχη των αστυνομικών, ενώ συμπλήρωσε ότι αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και για την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Κρήτη με συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, που όπως τόνισε γνωρίζονται από το παρελθόν και πάντως πριν αναδειχθεί στο ύπατο αξίωμα της Εκκλησίας της Κρήτης, με τον οποίο συζήτησαν μια σειρά από θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ