today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Στην Πράγα την Παρασκευή ο Μ.Βαρβιτσιώτης για το Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα συμμετάσχει την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στην Πράγα, στο πλαίσιο της τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η εξάμηνη θητεία της οποίας ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου θα παρουσιαστούν οι προτεραιότητες της τσεχικής Προεδρίας, παρουσία της αναπληρώτριας πρωθυπουργού, αρμόδιας για την Ευρωπαϊκή και Ευρω- Ατλαντική Ενσωμάτωση της Ουκρανίας, Olha Stefanishyna.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται, επίσης, θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, ενώ θα συζητηθούν και τα συμπεράσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός είχε πρόγευμα εργασίας στην πρεσβεία της Τσεχίας στην Ελλάδα. «Η σκυτάλη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ περνάει στην Τσεχία. Στην εκδήλωση της τσεχικής πρεσβείας στην Αθήνα συζητήσαμε για τις προτεραιότητες της τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ, την κατάσταση στην Ουκρανία, το ενεργειακό ζήτημα, τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, την άμυνα και την οικονομία στην ΕΕ», ανέφερε σχετικά, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρεβρέθηκαν και πρέσβεις από τις 27 χώρες – μέλη, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα και τη ρητορική έντασης που συντηρεί η Άγκυρα και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ