today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Μ.Σχοινάς: Ανησυχητική η αυξανόμενη και κυνική τάση της χρήσης των μεταναστών ως όπλων

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αυξανόμενη και εξαιρετικά κυνική τάση της χρήσης των μεταναστών ως όπλων» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανέφερε ότι σχετικά με «την πολιτική μετανάστευσης και ασφάλειας, είναι σαφές πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι μόνες απαντήσεις είναι οι ευρωπαϊκές απαντήσεις».

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «η συλλογική δράση είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί» υπογραμμίζοντας ότι «την προηγούμενη χρονιά, οι εξελίξεις στη Λευκορωσία, το Αφγανιστάν και την Ουκρανία υπογράμμισαν επανειλημμένα τον επείγοντα χαρακτήρα της προόδου στο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη». Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι «ο πόλεμος που συμβαίνει στα σύνορά μας, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πολύ καλά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές μας αξίες δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες» και προσέθεσε ότι «δοκιμάζεται ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα και το κράτος δικαίου, που καθοδηγούν εδώ και καιρό την ευρωπαϊκή μας δράση».

«Η κοινή μας δράση μέχρι στιγμής έχει αποδείξει την ακλόνητη δέσμευσή μας σε αυτές τις αξίες και την ετοιμότητα και την ικανότητά μας να δράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά. Και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει» σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ